A brownie önmagában is tökéletes, ha jó szaftos, lágy és intenzíven csokis a tésztája, de egy kis kávéval ízesítve még teltebbek, gazdagabbak az ízei, és a mokkás aroma nagyon jól ellenpontozza a süti édességét is. A teteje finoman roppan, a belseje puha és szinte krémes, szétolvad a szájban...
Jobb helyeken mindenhol jár egy falatka csokoládé a kávéhoz, nem véletlenül, hiszen a kávé és a csokoládé erősítik, kiemelik egymás aromáit. Így van ez ennél a nagyon csokis, isteni finom brownie-nál is, aminek tökéletesek az arányai, puha a tésztája, illatos és nagyon kényeztető, annak ellenére, hogy igazán egyszerű elkészíteni, és a legnagyobb kihívás benne, hogy kivárjuk, míg legalább langyosra hűl…
Hozzávalók egy 20×20 centis tepsihez:
Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, és a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, hozzáadjuk az instant kávét és a cukrot, addig keverjük, míg felolvad, majd a tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, kézi habverővel mindig gyorsan és jól elkeverve, majd a vaníliát, a sót, a kakaóport és a lisztet is hozzáadjuk, simára keverjük.
Egy 20×20 centis sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni teljesen.
Tálaláskor kisebb kockákra vágjuk, ízlés szerint meghinthetjük porcukorral, meglocsolhatjuk olvasztott csokival…