Írd be, mit keresel:

Ismerd meg a feng shui titkait!

A feng shui titkainak megismerésével te is új elemeket vihetsz a lakberendezésbe és ezzel együtt a világítási rendszered megtervezésébe is. A térrendezés művészete ötezer éves tapasztalaton alapul, és az energiatér elrendezésével foglalkozik.
Cookta - 2023.10.17.
Ismerd meg a feng shui titkait!

Feng shui a lakberendezésben

A feng shui több mint lakberendezési módszer – tudomány, ősi filozófia, melyet nemcsak a belső terekben, hanem a kertünkben, autónkban, munkahelyünkön is alkalmazhatunk. A feng shui segítségével megteremthetjük a megfelelő energiát (Csi-t) és egyensúlyt otthonunk világításában is, akár az Alkonylámpánál kapható mennyezeti lámpák, falikarok, spotlámpák pontos elhelyezésének a meghatározásával.

Feng shui alapfogalmak – mi az a csi?

A csi azon életenergia, amely az ellentétes erők a jin és jang egymásra hatásából tevődik össze és alakul életenergiává. A pozitív és negatív erők teljes ellentétek, amelyek mégis kiegyenlítik egymást és állandó mozgásban vannak. 

A csi a lélegzetvétellel jut a testünkbe, ha ez valami miatt nem megfelelő vagy megreked a szervezetünkben, betegségeket, testi tüneteket is okoz. A feng shui helyreállíthatja a zavart szenvedő tér energiáját és serkentheti, illetve lassíthatja áramlását, pozitívan hatva ezzel az ott élők szervezetére.

Feng shui a lakberendezésben

Az otthon a legtöbbünk számára olyan biztonságot és nyugalmat sugárzó hely, ami energiával tölt fel bennünket. Már néhány apró kiegészítővel vagy egy tudatos átrendezéssel nagyon kényelmes életteret hozhatunk létre és a megfelelő energiák áramlását alakíthatjuk ki. A feng shui alkalmazásával javíthatunk az életterünkön a megfelelő egyensúly, az életenergia megteremtésével. 

Az első teendőnk az alapos rendrakás lesz – ennek során szabaduljunk meg minden olyan tárgytól, ami rossz érzést kelt bennünk. Szintén váljunk meg azoktól a dolgoktól, amelyek negatív energiát hordoznak magukban: elromlott műszaki cikkek (lámpák, izzók, tévé, hifi, stb.), törött tárgyak, elszáradt növények, stb.

Vegyük körül magunkat olyan tárgyakkal, amelyek pozitív energiát közvetítenek

A Csi energiák áramlására hatással lehetnek a falszínek, a bútorok anyaga, stílusa, de még a világítótestek is.

Legyen jelen mind az öt elem:

  • Fa elem: tájképek, fabútorok, papír, növények
  • Föld elem: agyag, terrakotta, kő 
  • Fém elem: kupolák, fémtárgyak, ajtódíszek, érmék, órák
  • Víz elem: tükör és üveg, mini szökőkutak, csobogók, akváriumok
  • Tűz elem: Napot vagy tüzet ábrázoló képek, gyertyák, világítás és lámpák

Milyenek a fények a feng shui szerinti lakberendezésben?

A világos helyiségek pozitívan befolyásolják hangulatunkat és kedvezően hatnak az energia áramlására. Ahová nem jut be elegendő természetes fény, ott közvetlen megvilágításról kell gondoskodnunk. Mivel a megvilágítás elrendezése hatással van ránk, vigyázzunk, hogy a mesterséges fényeink ne legyenek zavaróak. Azokon a helyeken, ahol pihenni szeretnénk, használjunk fényerő-szabályozható világítótesteket. 

Alkalmazd te is a feng shui elveit, és tedd még kiegyensúlyozottabbá az életed!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.