Hófehér sovány halfilé, zamatos, szaftosra sült zöldségek, könnyű, laktató, egészséges, és pofonegyszerűen elkészíthető ez a fogás - minimális munkával, egyetlen tepsiben. Munkanapok végére is könnyen összedobható, de olyan finom, hogy hétvégi asztalon is megállja a helyét!
Gyors, egyszerű, egészséges és finom – nem ez a legtöbb, amit egy dolgos és szaladós nap végére csak kívánhatunk magunknak? Az egyedényes fogások után az egytepsis ételek világában is érdemes kicsit kalandozni, mert pofonegyszerűek és fantasztikusan finomak. Nekünk is vannak ilyen ételeink, például a rakottasok, a tepsis húsok a velük sült zöldségkörettel, de ezt még egyszerűbbé és gyorsabbá tehetjük egészséges, sovány, fehér húsú hallal, csak annyi a trükk, hogy nem mindent egyszerre pakolunk a tepsibe, ráadásul nagy előkészítést például így nem is igényelnek.
Isteni finom, könnyű, laktató, nagyon egyszerűen összedobható, bármilyen idényzöldséggel – de akár a fagyasztóból kikapott keverékkel is működik, nem mellesleg bármilyen fagyasztott vagy friss halfilével kipróbálható, nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, egy sütőpapírral fedett tepsire tesszük, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, alaposan összeforgatjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 15 perc egérutat adunk neki, mert a halnak csak pár perc kell.
Amíg a zöldségek sülnek, a halfilét citromlével és kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanálnyi zsemlemorzsában megforgatjuk. Az elősütött zöldségeket a tepsiben félretoljuk az egyik félre, a szabad részre rakosgatjuk a halfiléket, és 5 percet így sütjük, majd a halakat megforgatjuk, és grillre állítva még 5 percet sütjük, majd finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal tálaljuk.