Írd be, mit keresel:

Egyedényes egészséges: tepsis hal szaftos zöldségekkel

Hófehér sovány halfilé, zamatos, szaftosra sült zöldségek, könnyű, laktató, egészséges, és pofonegyszerűen elkészíthető ez a fogás - minimális munkával, egyetlen tepsiben. Munkanapok végére is könnyen összedobható, de olyan finom, hogy hétvégi asztalon is megállja a helyét!

Cookta - 2023.10.18.
Egyedényes egészséges: tepsis hal szaftos zöldségekkel

Gyors, egyszerű, egészséges és finom – nem ez a legtöbb, amit egy dolgos és szaladós nap végére csak kívánhatunk magunknak? Az egyedényes fogások után az egytepsis ételek világában is érdemes kicsit kalandozni, mert pofonegyszerűek és fantasztikusan finomak. Nekünk is vannak ilyen ételeink, például a rakottasok, a tepsis húsok a velük sült zöldségkörettel, de ezt még egyszerűbbé és gyorsabbá tehetjük egészséges, sovány, fehér húsú hallal, csak annyi a trükk, hogy nem mindent egyszerre pakolunk a tepsibe, ráadásul nagy előkészítést például így nem is igényelnek.

Isteni finom, könnyű, laktató, nagyon egyszerűen összedobható, bármilyen idényzöldséggel – de akár a fagyasztóból kikapott keverékkel is működik, nem mellesleg bármilyen fagyasztott vagy friss halfilével kipróbálható, nem fog csalódást okozni!

Tepsis hal szaftos zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 zsenge cukkini
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 húsos kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • kevés olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, egy sütőpapírral fedett tepsire tesszük, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, alaposan összeforgatjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 15 perc egérutat adunk neki, mert a halnak csak pár perc kell.

Amíg a zöldségek sülnek, a halfilét citromlével és kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanálnyi zsemlemorzsában megforgatjuk. Az elősütött zöldségeket a tepsiben félretoljuk az egyik félre, a szabad részre rakosgatjuk a halfiléket, és 5 percet így sütjük, majd a halakat megforgatjuk, és grillre állítva még 5 percet sütjük, majd finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.