Istenien csokis, cuccos, szaftos ez a brownie, aminek legfőbb összetevőjét kóstoláskor senki nem tudja megmondani! A legnagyobb része ugyanis sütőtök, ami csodás módon teljesen eltűnik a tésztában, és nemcsak álomfinom, de zsiradék és liszt sem kell hozzá.
Igazi csoda ez a brownie, mindent tud, amit ennek a klasszikus csupacsoki sütinek tudnia kell, de nem kell hozzá vaj, se más zsiradék, mégis puha és szaftos, köszönhetően a benne lévő sült sütőtöknek, így csomó kalória kispórolható belőle, és sokkal egészségesebb is a zöldségnek köszönhetően. Aki nem rajong a sütőtökért, annak is érdemes tennie vele egy próbát, mert egyáltalán nem érződik ki belőle az íze, a benne lévő étcsoki, kakaópor és fűszerek teljesen átveszik a hatalmat ebben a sütiben.
Liszt helyett étkezési keményítővel készül, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, és pikk-pakk összeállítható egyetlen botmixerrel, így érdemes legközelebb nagyobb adag sütőtököt sütni, hogy jusson belőle ehhez a finomsághoz is!
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Közben a sütőtököt egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és botmixerrel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a vaníliát, ezzel is összemixeljük. A száraz alapanyagokat – a kakaóport, a keményítőt, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót – összekeverjük, majd a sütőtökös-csokis péphez adjuk, és homogén tésztává összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe vagy sütőtálba öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és egy kicsit megszilárdulni.
Tálalás előtt a tetejére 5 dkg étcsokit összetördelünk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brownie-t, és kockára vágva kínáljuk.