Írd be, mit keresel:

Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész

A klasszikus paprikás csirke lekörözhetetlen, de a nagyobb és csontos csirkedarabokkal készülő fűszeres ragu viszonylag hosszú főzési időt igényel, hogy porhanyósra, omlósra puhuljon a hús. Ha kisebb darabokra vágott filét használunk, akkor viszont sokkal gyorsabban elkészül, és akár szaladósabb napokon is élvezhetjük ezt a melengető, házias, magyaros ragut.

Cookta - 2023.10.19.
Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész

A paprikás csirke nemesen egyszerű, csupán pár egyszerű alapanyag kell hozzá, mégis csodásan gazdag ízű, a sok hagyma és az őrölt fűszerpaprika párosa zseniálisan működik, mint minden „magyaros” fogás esetében. Ha van módunk, 1-1 friss paprikával és paradicsommal érdemes gazdagítanunk ezt a jó kis szaftos, szószos fogást, meghálálja, sűrűbbé és zamatosabbá is teszi a paprikás ragunkat.

Mivel ennél a gyorsított változatnál nem fő túl hosszan az étel, így a hagymának és a zöldségeknek nincs idejük teljesen krémesre főni, ezért érdemes a végén botmixerrel selymesíteni a szaftot, és egy kis étkezési keményítővel és tejföllel még beforralni – így lágy és krémes csirkepaprikást kapunk.

Gyors csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé vagy csirkecombfilé
  • 2 fej hagyma
  • 1 húsos paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd szálasra vágjuk, és egy lábasban a felforrósított olajon elkezdjük megpárolni közepes lángon, rögtön az elején megsózzuk, hogy könnyebben összeessen. Közben a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, a csirkét is falatnyi darabokra vágjuk.

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a tűzről lehúzva megszórjuk a hagymával, alaposan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a csirkét, és visszatéve a tűzre átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percet kevergetve pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd közepes tűzön 15 percet főzzük.

A csirkedarabokat kiszedjük a lábasból, hozzáadjuk a kis hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt és a tejfölt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd a húst a mártásba visszatesszük, és sűrűsödésig még pár percet főzzük, ha szükséges, utánízesítjük.

A selymes paprikást azonnal tálaljuk, ízlés szerint nokedlivel, rizzsel vagy tésztával is kínálhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.