Írd be, mit keresel:

Milyen esetben választható a betanított fizikai munka?

Az ember azt gondolná, hogy aki teheti, igyekszik a szellemi szférában elhelyezkedni, ám még viszonylag mindig magas a betanított, fizikai munkások aránya az országban. Ez pusztán azért van, mert ez sokszor a könnyű és gyors megoldás, ami gyorsan pénzt hoz.
Cookta - 2023.10.20.
Milyen esetben választható a betanított fizikai munka?

A következő cikkben tehát szeretnénk tisztázni, hogy ki és milyen esetben választhatja ezt az opciót, és mivel jár ez a munka.

Ki vállalhat betanított munkát?

A betanított munka azért betanított munka, mert tulajdonképpen az elvégzése nem kötött komolyabb feltételekhez. Ilyenkor könnyen megtanulható valamennyi munkafolyamat, és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy folyamatosan ezeket ismételgetjük.

Ezen a linken például – köszönhetően az Esztergomállás gyűjteményének –, bőven találunk ilyen nyitott pozíciókat: https://esztergomallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Betanított munkát gyakran vállal az, aki nagyon szegény körülmények közül származik és nem tudott iskolába járni, mivel családi kötelességei nem engedték ezt meg neki. De olyat is láttunk már, hogy valakit egyáltalán nem foglalkoztatott a jövője.

Végül, akadnak olyan emberek még, akik így szeretnének gyűjteni valamire, vagy olyanok, akik esetleg az álláskeresés szakaszában gyorsan elvállalnak valamit, hogy ne maradjanak munka nélkül.

A kékgalléros munka hátrányai

Az ilyen állások legnagyobb hátránya talán az, hogy komoly fizikai munka zajlik, éppen ezért a jó egészség és erőnlét megléte rendkívül fontos. Hosszú távon pedig ez az erőlködés biztosan kihat majd a testünkre is, vagyis kiemelt figyelmet kell fordítanunk annak gondozására. De az is lehet, hogy nem mindenkit visel meg ez a munkakör.

Az állás betöltésének másik negatív hozadéka az, hogy fárasztó napjaink lesznek, és ez nem igazán fog változni. Azt se felejtsük el, hogy alaposan át kell gondolni, kinek dolgozunk ezen a területen, ugyanis számos cég, előszeretettel dolgoztatja az embereit éhbérért.

Hogyan és hol keressünk állást?

Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy ezen a vonalon szeretnénk mozogni, akkor ne vegyük félvállról az álláskeresést sem! Akkor lehetünk hatékonyak, ha mindent beleadunk, így biztosan találunk olyan munkáltatót, aki hajlandó lesz minket jól megfizetni.

Először is érdeklődjünk az ismerőseink körében, hátha akad majd olyan, aki tud számunkra hasznos információval szolgálni. Másodszor, legyünk jelen a témát megcélzó, zárt közösségi médiás csoportokban, amelyekben rengeteg hirdetéssel találkozhatunk!

Ezeket az ajánlatokat azonban fontos megszűrni, s erősen ajánlott utánajárni annak, hogy ki a hirdető, mivel foglalkozik stb. Harmadszor, használjuk azokat a speciális állásportálokat, amelyeken valamennyi szakma képviselője aktívan hirdet!

A fizikai, betanított munka tehát könnyűnek tűnik, de ha így élünk, akkor tényleg nincs megállás, vagyis a látszat néha csal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.