A bundás csirkemell sokak kedvence, különösen akkor arat osztatlan sikert, ha a hús omlós és ízletes, a bunda pedig jó vastag és ropogós. Most egy olyan változatot hoztunk, aminél a bunda egyben maga a pác is, mézes és mustáros, a ropogósságát pedig egy kis kukoricapehely adja.
A sovány, semlegesebb ízű csirkemellet gyakran pácoljuk, hogy ízletesebbé és omlósabbá váljon: itt sincs ez másképp, csakhogy itt az ízesítők nem külön pácba, hanem a bundázáshoz szükséges tojásba kerülnek, ezzel a fűszeres tojással érlelődik a hús, majd kerül rá a bunda ropogósabb része.
Nagyon egyszerű módszer, amivel a hús szaftos és nagyon aromás lesz, a bunda pedig vastag és jó roppanós, köszönhetően a natúr kukoricapehelynek. Aki szereti, más magokat, pelyheket is keverhet hozzá, és a fűszerezés is ízlés szerint tovább alakítható.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A mustárt, a mézet, a gyömbért, a tojást egy tálban összekeverjük, kicsit sózzuk, majd a csirkemellcsíkokat beleforgatjuk, és 1 órát pácoljuk-érleljük.
A kukoricapelyhet kézzel kicsit elmorzsoljuk, majd a liszttel összekeverjük.
Olajat forrósítunk, majd a csirkemellcsíkokat a fűszeres tojásos masszából kivéve meghempergetjük a lisztes-kukoricapelyhes keverékben, és a forró olajba tesszük, 4-5 perc alatt szép aranyszínűre, kívül ropogósra, belül omlósra sütjük, majd lecsöpögtetve kiemeljük, papírtörlőre szedjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával, mártogatóssal tálaljuk.