Írd be, mit keresel:

Szellemes cupcake – tökéletes süti egyszerűen a halloweenbulira

Évek óta egyre népszerűbb nálunk is a halloween, ez az angolszász módra ünnepelt őszi–téli fordulópont, ami szorosan összekapcsolódik a halottak napjával. Vannak, akik nem kedvelik ezt az új trendet, szerintünk viszont kimondottan jó, hogy a feszültséget, fájdalmat, elmúlást oldja – feldolgozhatóbbá teszi, ha egy kis vidámságot és finomságot viszünk bele –, például egy szellemmé átalakított isteni és puha csokis muffinnal.

Cookta - 2023.10.26.
Szellemes cupcake – tökéletes süti egyszerűen a halloweenbulira

Ennél a desszertnél most a tálalás a lényeg, de szeretnénk azt is elmondani, hogy olyan finom és puha, könnyű a tésztája, hogy önmagában is tökéletes, a krémmel pedig maga a mennyország. Az, hogy könnyedén lehet belőle szellemsüti is, már csak hab a tortán, gyerekek és felnőttek is imádni fogják.

A szellemhez használhatunk vékonyra nyújtott marcipánt és fondant-t is, ma már mindkettő könnyen beszerezhető, a szemhez olvasztott csokit, csokipasztillát, de akár hosszúkás mazsolaszemeket, tökmagot, kávébabot is. Érdemes játszani, az alapsütemény mindenképpen isteni!

Csokis muffin vagy cupcake – halloweenszellemnek

Hozzávalók:
A muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 dl forró víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál mascarpone

A díszítéshez:

  • 20 dkg fondant vagy marcipán
  • porcukor
  • mályvacukor (marshmallow)
  • kevés olvasztott csoki

Elkészítés: A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, az összetördelt csokira öntjük, simára keverjük, majd a mascarponét is hozzáadjuk, elkeverjük, a hűtőbe tesszük.

A muffinokhoz a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot egy tálba kimérjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és az olajat, elektromos robotgéppel összekeverjük, majd a meleg – forró – vizet is hozzáadjuk, és még 2 percig habosítjuk, keverjük. A masszát papírkapszlikkal bélelt 12 muffinformába elosztjuk, és 170 fokos sütőben 15–17 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

A lehűlt csokikrémet elektromos habverővel kihabosítjuk, habzsákba tesszük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, lehetőleg spirálosan, csigaalakban.

A fondant vagy marcipán masszát kézzel átgyúrjuk, hogy kicsit felmelegedjen és jól formázható legyen, majd porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk, 10 centis köröket szúrunk ki belőle, ízlés szerint még kicsit tovább nyújthatjuk.

A mályvacukrok lesznek a fejek, ezekbe fogpiszkálót szúrunk, majd a muffinokba bökjük, a tetejükre 1-1 marcipán vagy fondant körlapot terítünk, szellemformára elrendezzük. Kevés olvasztott csokival szemet rajzolunk nekik, de mazsolaszemekkel vagy csokicsipsszel, kávébabbal is szemet varázsolhatunk a szellemes muffinoknak.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.