Szaladós és dolgos napokra ideális igazán ez a zöldséges-csirkés tésztaétel, de annyira krémes és finom, hogy bármikor bevethető, amikor egy tartalmas fogásra vágyunk.
A tésztaételek általában gyorsan elkészülnek, ennél a receptnél pedig még az is felpörgeti az elkészítési időt, hogy a tészta a zöldséggel együtt, egy edényben megfőzhető, mellette pedig a hús és a szósz pikk-pakk elkészül. A tejszíntől selymes és lágy, de ami igazán krémessé és gazdaggá teszi, az a krémsajt, ami csak a legvégén kerül az összeforgatott tésztához.
Az alaprecept jól variálható, ha gyorsan megfővő zöldséget választunk, zöldborsót vagy kukoricát például, a zöldfűszerrel is játszhatunk, attól függően, hogy oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet vagy petrezselymet adunk a csirkés szószhoz – a fokhagymát viszont nem érdemes elhagyni belőle!
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, közben a brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat kettévágjuk. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
A vizet sózzuk, beletesszük a brokkolit, majd ha újra felforrt, a tésztát is.
Egy tapadásmentes serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellet, és időnként megkeverve fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a csilipelyhet, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, közben még egy kicsit sózzuk, borsozzuk.
A tésztát és a brokkolit egy szűrőkanállal kimerjük a vízből, kissé lecsöpögtetve a tejszínes szószhoz adjuk, alaposan összeforgatjuk, és 1-2 percig együtt főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a krémsajtot, összeforgatjuk, tányérokba szedjük, és reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal meghintve tálaljuk.