Írd be, mit keresel:

Sült zabkása banánnal – egészséges muffin pofonegyszerűen

A sült zabkása egyszerűen imádnivaló, olyan, mint egy süti, mégis egészséges, nagyon egyszerűen elkészíthető, az alaprecept pedig úgy variálható, ahogy éppen kedvünk tartja. Reggelinek, uzsonnának is tökéletes, és könnyen magunkkal vihetjük munkába, iskolába, piknikre vagy akár kirándulásra.

Cookta - 2023.10.27.
Sült zabkása banánnal – egészséges muffin pofonegyszerűen

Zseniálisan egyszerű, nagyon finom, puha és illatos, és gyakorlatilag bármivel megbolondítható a muffinformában sült zabkása. Az alaprecept gluténmentes, de könnyen laktózmentessé is tehetjük növényi tejjel, sőt vegánná is, ha a tojás helyett lenmag-tojást használunk.

Bögrés recept, így tényleg szuperegyszerűen kimérhető hozzá minden, és az is jó, hogy a „tésztába” is tehetünk ízesítőket, de akár a tetejét is megpakolhatjuk ezzel-azzal, és ha muffinnak sütjük, egyszerre készülhet több változat is. A muffinok 3-4 napig frissek maradnak, de le is fagyaszthatjuk, hogy bármikor legyen egészséges reggelink, uzsonnánk vagy nasink, és érdemes kipróbálni mogyoróval, mandulával, kókusszal, csokidarabokkal, aprított aszalt gyümölcsökkel gazdagítva, fahéjjal, gyömbérrel, kakaóporral felturbózva – ez egy alaprecept, ami bátran variálható!

Sült zabkása banánnal – muffinnak

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely (1 bögre = 2,5 dl)
  • 2 érett banán
  • 1 bögre (növényi) tej
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál méz vagy juharszirup

Elkészítés: A banánt egy késes robotgépbe vagy turmixba tördeljük, hozzáadjuk a tojást, a tejet, a sütőport és a mézet vagy juharszirupot, valamint a vaníliát, és simára összeturmixoljuk. A zabpelyhet egy keverőtálba tesszük, és hozzáöntjük a nedves keveréket, és egy spatulával összekeverjük. Félretesszük 10 percre, közben egy muffinformát papírkapszlikkal kibélelünk vagy kókuszzsírral vagy vajjal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát egy fagyiskanállal elosztjuk a muffinformákra, és betoljuk a sütőbe – 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, de hidegen is finom – tejjel teával, kakaóval, tejeskávéval vagy egy turmix-szal is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.