Bár nálunk nincs nagy hagyománya a Halloweennek, de azért az elmúlt években októberben rendre megtelnek a nagyobb üzletek mindenféle kellékkel, jelmezzel, szörnyekkel, pókokkal, és egyre többen faragnak otthon töklámpást is ilyentájt. Ha mással nem is, de egy mókás múmiás virslivel mi is megpróbálkozhatunk, legalább a gyerekek örömére vagy partifalatként.
Hatalmas kultusza van külföldön a Halloween-partiknak, amire mindenféle „rémes” pitékkel, sütikkel, muffinokkal és italokkal készülnek. Az egyik legegyszerűbb falatka pedig a tésztába bugyolált sült virsli, ami finom is, egyszerűen elkészül, és nem is annyira félelmetes, és ha közösen készítjük, még jó móka is!
A kis múmiákhoz nem kell más, csak készen kapható leveles tészta és virsli, a szemekhez egy kevés majonéz és szegfűszeg, de ez utóbbi helyett akár szemes borsot is használhatunk, a kisült mini hot-dogokat pedig tálalhatjuk ketchuppal, de akár mustárral, majonézzel vagy fűszeres tejföllel…
Hozzávalók:
Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, és egy pizzavágóval vékony, fél centis csíkokra vágjuk. A virsliket félbevágjuk, ha nem bőrös, akkor a héját lehúzzuk, majd beletekerjük a tésztacsíkokba úgy, hogy az egyik végéhez közel egy kis részt kihagyunk. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egy elhabart tojással lekenjük, és 180 fokos sütőbe téve kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk picit hűlni, majd majonézzel szemeket pöttyintünk a szabadon hagyott részre, majd szegfűszeget szúrunk beléjük, és azonnal kínálhatjuk is.