Mókás, de izgalmas és sokszor nagyon igaz, amit a születésünk szerint a kalendárium nekünk rendel. A személyiség sokféle, de a desszerteket az is meghatározhatja, mikor születtünk. De az is elképzelhető, hogy mindegyikért rajongunk. ;)
Na de nem ám a sima, hanem a fűszerekkel felpörgetett, lendületet adó tüzes ital. A szenvedélyes és a vágyait követő Kos a vágykeltő csokinak amúgy is nagy barátja, forrón és fűszeresen, csilivel, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel pedig tökéletesen passzol a személyiségéhez.
Az otthonosságot, biztonságot és meghittséget kereső Bika kedvenc édessége a madártej, ez a békebeli, házias klasszikus ugyanazt a nyugodtságot, gyermekkort idéző biztonságot és gondoskodást árasztja, ami az ő személyiségének a legfontosabb. Mazsolával vagy anélkül – ez már személyre szabott!
A forró csokiszuflé hideg vaníliafagyival – ezzel tuti le lehet venni az Ikreket a lábukról. Szélsőséges, hirtelen hangulatváltó, mindezt egyesíti, és a legjobbat hozza ki belőle. A könnyed felfújt pedig már önmagában is jól harmonizál az Ikrek kedélyes, könnyed hangvételével!
Az érzékeny, finom lelkű Rák kedvence a krémes, selymes, lágy puding, legyen az tejpuding vagy csokis, gyümölcsös, a lényeg a textúra finomsága. Nem bánja, ha akár pohárkrémbe van rétegezve piskótával, gyümölcsökkel, esztétikai kifinomultságának és páratlan ízlésének így még tetszetősebb.
Az aranyszínű, selymes karamell tökéletes kényeztetés, pont olyan, amit az Oroszlán kedvel. Telt íze, csillogása, fénye minden formájában illik hozzá, legyen az selymes krém, roppanósra dermedt karamellréteg egy crème brûlée tetején, annak egy Oroszlán nem tud ellenállni…
A csokit persze mindenkit szereti, de a szigorú és letisztult Szűznél ez az alfa és az ómega. Persze csakis jó minőségű, és ha kimondott desszertkedvencet keresünk számára, akkor sem kell túlbonyolítani, gyümölcs és olvasztott csoki, piskóta és csokikrém, fagyi és csokiöntet – mind működik. 🙂
Könnyű, légies, pehelykönnyű, de a Mérleg számára önmagában túl édes, szereti ellensúlyozni egy kis fanyar gyümölccsel, pont úgy, mint a Pavlova esetében történik: a roppanós sült hab, a fanyar gyümölcs és a selymes tejszínhab nála a biztos befutó.
Csupa csoki és szenvedély, forró belsővel, ha pedig egy kis csilivel is fel van tüzelve, akkor a Skorpió kedvence. A heves vérmérsékletű, nehezen megszelídíthető személyiség nem véletlenül imádja ezt a csábító és izgalmas desszertet.
A Nyilas számára a kreativitás a legfontosabb, a tüskés bundából először, majd a kemény barna burokból kinyert gesztenye különleges csemege, ami lehet nagyon semmitmondó, de a Nyilas épp azért szereti, mert egy kis kreativitással és az ő könnyedségével fantasztikus desszertet kreál belőle. Házilag az igazi – ezt ő is tudja!
A praktikus és lényegretörő Bak nem könnyen lelkesedik, de egy házias és békebeli almás süti azért biztosan leveszi a lábáról. Inkább a klasszikus a nyerő nála, mint a különféle crumble vagy almás pitetorták. Kiadós és kiszámítható, és persze biztosan finom is.
A két fantasztikus és legmeghatározóbb barna magocska alapvetően megváltoztatta az életünket: a kakaó és a kávé, a kettő együtt pedig mindent visz. A kísérletezés, a nyitottság és a kreativitás szellemében a Vízöntőt a kettő kombinációja nyűgözi le minden formában, édes desszertben mindenképpen! Tiramisu kávéimádóknak >>
Villanjon, mint a Halak szépséges pikkejei a vízben: egyszerű, gyors, ugyanakkor mutatós és finom, lenyűgöz és sokféle. Lehet izgalmat és otthonoságot is belevinni, nagyon elrontani nem lehet, vagyis tuti befutó.