Szerintem mindenkivel megesik, hogy gyorsan kell valami ebédet rittyenteni. Benézünk a hűtőbe-mélyhűtőbe, és improvizálunk. Így történt most is, de ezt annyira szerettük, hogy megosztom, mert isteni finom és tényleg pofonegyszerű.
Gyors fogáshoz mindig adu ász a tészta, amit igazából mégis a ragu vagy a szósz tesz igazán ízletessé. Nálunk mondjuk most pont egy különlegesebb tésztaféle várt felhasználásra, de bármilyen jó hozzá, mert itt a füstölt kolbász, a krémsajt és a csirke úgyis felülírt minden, egyszerűen isteni!
Forrás: Hajós Ágnes
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét.
Közben a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük, és 1 evőkanál olajjal átforgatjuk.
A csirkés-kolbászos raguhoz adjuk a krémsajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajt teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.
Forrás: Hajós Ágnes