Az ananász és a kókusz leginkább desszertjeinkben kapnak helyet, de vannak olyan egzotikusabb sós fogások, amelyekhez nagyon is jól passzolnak. Most sovány húsból készült omlós gombócok kísérői lettek egy nagyon kellemes, krémes szószban.
A húsgombóc kicsik és nagyok kedvence, akár fasírtnak sütjük, akár szószban pároljuk, és hogy ne váljon unalmassá, érdemes néha egy kicsit variálni, új ízvilágokkal kipróbálni. Most egy ázsiai ihletésű, gyömbéres, kókuszos, currys és ananászos válzozatban készült, gyors és egyszerű, mégis különleges: a fűszerektől melengető, a gyümölcstől izgalmas, a tejszíntől selymes, egyszóval isteni!
Hozzávalók:
A mártáshoz:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük.
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és a dinsztelt hagymákat, hozzáreszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és kevés olívaolajon minden oldalukon elősütjük.
A mártáshoz a bacont felaprítjuk, serpenyőben lepirítjuk. Közben a currypasztát 3-4 evőkanál forró vízzel kikeverjük, a tejszínnel együtt a baconhöz öntjük. Az ananászt felkockázzuk, a kókuszreszelékkel együtt a tejszínhez adjuk, sózzuk, majd belerakosgatjuk a húsgombócokat, és kis lángon, lefedve, 10-15 perc alatt készre főzzük.
A húsgombócokat párolt rizzsel tálaljuk, a tejszínes-ananászos szósszal gazdagon meglocsolva.