Írd be, mit keresel:

Izgalmasat egyszerűen: húsgombóc kókusszal és ananásszal

Az ananász és a kókusz leginkább desszertjeinkben kapnak helyet, de vannak olyan egzotikusabb sós fogások, amelyekhez nagyon is jól passzolnak. Most sovány húsból készült omlós gombócok kísérői lettek egy nagyon kellemes, krémes szószban.

Cookta - 2023.10.31.
Izgalmasat egyszerűen: húsgombóc kókusszal és ananásszal

A húsgombóc kicsik és nagyok kedvence, akár fasírtnak sütjük, akár szószban pároljuk, és hogy ne váljon unalmassá, érdemes néha egy kicsit variálni, új ízvilágokkal kipróbálni. Most egy ázsiai ihletésű, gyömbéres, kókuszos, currys és ananászos válzozatban készült, gyors és egyszerű, mégis különleges: a fűszerektől melengető, a gyümölcstől izgalmas, a tejszíntől selymes, egyszóval isteni!

Húsgombóc ananászos mártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemell vagy pulykamell
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • diónyi gyömbér
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 3 szelet bacon
  • 4 dl tejszín
  • 2 teáskanál currypaszta
  • 20 dkg ananász
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és a dinsztelt hagymákat, hozzáreszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és kevés olívaolajon minden oldalukon elősütjük.

A mártáshoz a bacont felaprítjuk, serpenyőben lepirítjuk. Közben a currypasztát 3-4 evőkanál forró vízzel kikeverjük, a tejszínnel együtt a baconhöz öntjük. Az ananászt felkockázzuk, a kókuszreszelékkel együtt a tejszínhez adjuk, sózzuk, majd belerakosgatjuk a húsgombócokat, és kis lángon, lefedve, 10-15 perc alatt készre főzzük.

A húsgombócokat párolt rizzsel tálaljuk, a tejszínes-ananászos szósszal gazdagon meglocsolva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.