Írd be, mit keresel:

Citromos-mézes csirkeszárny ragacsosan, ropogósan

A csirkeszárny az egyik legolcsóbb húsféle, sokan épp ezért le is nézik, pedig a benne lévő sok csontnak köszönhetően isteni finomra süthető. Jó, rendben, nem lehet elegánsan fogyasztani, ezt kézzel kell enni, de néha annyira jólesik!

Cookta - 2023.11.09.
Citromos-mézes csirkeszárny ragacsosan, ropogósan

A csirkeszárny megosztó étel, de pikánsan pácolva, ropogósra sütve szerintünk verhetetlen. Pofonegyszerű, gyorsan összedobható, tepsiben sütve igazi maceramentes fogás, ami most citromos-mézes változatban készült, kicsit ragacsos, ropogós a bőre, a citromtól a hús nagyon finoman omlós és szaftos marad.

Aki szereti, egy kis csípőssel még felturbózhatja, őrölt csili vagy reszelt gyömbér is nagyon finom bele, ha felnőtteknek készül, és akár magában, partifalatnak vagy mártogatóssal, akár főételként, salátával vagy más körettel is tökéletes.

Citromos-mézes csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csirkeszárny
  • 1 nagyobb citrom
  • 4 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkeszárnyak végét levágjuk, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a citrom levét kifacsarjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a mézet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk ezt is, összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan beleforgatjuk, és lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe.

A bepácolt csirkeszárnyakat sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 35-40 percet sütjük, majd levesszük óvatosan a fóliát, meglocsolgatjuk a szafttal, és 200 fokra emelve a hőt visszatoljuk, míg szép pirosra, ropogósra sül.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint salátával vagy más körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.