Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb csemege a sült alma, főleg akkor, ha meg van töltve. Nagyon változatosan készíthető, igazi otthonosságot árasztó egészséges finomság, amit akár hétköznap is könnyűszerrel összedobhatunk.
Mennyei illatok lengik be a konyhát, amíg sül, az alma, a fahéj és a vanília olyan békebeli hangulatot áraszt, ami a legjobb stresszoldó egy dolgos nap végén. Most mogyoróval készült, ez adja a töltelék legjavát, de akár más őrölt csonthéjassal, zabpehellyel, müzlivel is készíthetjük. Cukor alig van benne, de lecserélhető akár mézre vagy más édesítőre is.
Melegen és langyosan is nagyon finom, de ha egy kicsit többet készítünk, és marad belőle másnapra, reggelire is nagyon finom, egészséges napindító.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a csumájukat karalábévájóval vagy késsel kiemeljük. Meglocsoljuk a citromlével, tepsibe tesszük.
A darált mogyorót, a cukrot, a fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét és a mazsolát egy tálkába tesszük, hozzáöntünk a tejfölt, krémesre keverjük, az almákba töltjük, az almalevet az almák alá öntjük, és mindegyikre kis darabka vajat teszünk, kevés fahéjjal még meghintjük..
180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük.
Melegen vagy langyosan tálaljuk, kínálhatunk hozzá egy kis vaníliás cukorral elkevert joghurtot vagy tejfölt.