Reszelt almával készül, pofonegyszerű, illatos, puha, szaftos, az alma szinte el is tűnik benne, de íze és illata megmarad. Az édes és lédús gyümölcsnek köszönhetően kevés cukor is elég hozzá, valamint kihagyható belőle a kevert sütikhez átalában szükséges tejtermék is, így laktózmentes étrendbe is beilleszthető.
Nagyon gyorsan összeállítható ez az almás-diós kevert süti, isteni illat lengi be a konyhát már a sütése alatt, olyan otthonosságot és békét áraszt a vaníliás, mézeskalácsos, almás kombináció, már egy kicsit az adventre, karácsonyra való hangolódás jegyében.
A tésztába reszelt és darabolt dió is került, a tészta omlósabb a darált csonthéjastól, a darabkák pedig finoman roppannak a sütibe harapva. Aki szereti, gazdagíthatja mazsolával vagy csokidarabokkal is, vagy akár bevonható csokimázzal is, ünnepi sütivé avanzsálva.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is, ezzel is tovább habosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a darált diót, ezzel is összekeverjük, végül a meghámozott almákat hozzáreszeljük, a durvára vágott diót is hozzáadjuk, spatulával összeforgatjuk.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába vagy tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 50-55 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.