Írd be, mit keresel:

Még a filmek is alakítják a karrierpreferenciákat!

Akarva-akaratlanul minden könyv- és filmélményünk hat ránk! Bár az ember azt hinné, hogy felnőtteket már nem lehet befolyásolni, ha teljesen őszinte vagy önmagaddal, neked is van egy-két olyan szakma, amelyet egy-egy filmszereplőnek vagy könyvbéli főhősnek köszönhetsz.
Cookta - 2023.11.15.
Még a filmek is alakítják a karrierpreferenciákat!

Szerettél volna cégvezető lenni a Pretty Woman után? Titkos ügynök a Bond-filmek megnézése közben? Űrhajós az Armageddon idején? Persze ezek mind-mind olyan szakmák, amelyeknek vajmi kevés realitása van itt, Európa keleti szegletében, persze a híradásokat figyelve az űrbe tett látogatás nem is tűnik oly távolinak.

A szállító

Kinek ne lenne meg Jason Statham morózus, marcona megjelenésű alakja, aki a Szállító című film négy részében rabolta el a hölgyek szívét, miközben a férfiaknak új álmokat adott. Bár statisztikák nincsenek, de a sorozat hatására biztosan jóval többen nézték a Sofőr állás belföldi sofőr állások ajánlatait, hiszen egyszerre igen csábítóvá vált teherautót vezetni, különféle küldetéseket teljesíteni. Persze a valóságban jóval kevesebb izgalommal járt mindez a munkakör, ugyanakkor mégsem mondhatjuk azt, hogy könnyű lenne.

A szállító, vagyis a futár feladata ugyanis az, hogy a megrendelő által megadott paraméterek alapján a csomagot, vagyis a rendelt árut A pontból B pontba juttassa. Tegye mindezt úgy, hogy a legrövidebb utat választja, tökéletesen dokumentálja a csomag útját, és ha kell, akár idegen nyelven is kommunikál, amikor leadja a megrendelést.

Elég komplex feladat, amire nem is képes mindenki, hiszen meglehetősen nagy stresszel jár, hogy mindig mindenhova időben megérkezz, és épségben, sérülés nélkül szállítsd le a rakományt.

Akár visszaúton is dolgozhatsz!

Sokan azt hiszik, hogy a futár csak odafelé úton dolgozik, ám a legtöbbször ennek ellenkezője az igaz, vagyis nincs üresjárata a sofőrnek.

Közkedvelt sofőri munka a futárkodás, lévén, hogy lehetővé teszi azt, hogy a dolgozó a családjával tölthesse az estéket. Ha esetleg külföldi úti célról van szó, akkor is a hét túlnyomó részét otthon töltheti a munkavállaló, ami sok ember számára rendkívül fontos.

Ha úgy érzed, hogy csábít téged is ez a fajta munka, akkor mindenképpen érdemes végignézni a Sofőr állás oldalán megjelenő álláshirdetéseket, amelyek a lehető legváltozatosabb opciókat kínálják fel az álláskeresők számára!

Válogass kedvedre!

Mivel alapvetően munkaerőhiány sújtja ezt a szakmát, ezért a munkavállalók abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szabadon válogathatnak. Sőt, arra is bátorítunk, hogy kérdezz bátran, ha esetleg nem tiszta valami a hirdetésben, hidd el, a munkáltatók örömmel fognak válaszolni neked.

Ne feledd, számukra is fontos, hogy egy-egy pozíció betöltésre kerüljön, így ha valamelyik hirdetés felkeltette az érdeklődésedet, keresd fel a hirdetőket, vagy küldd el a jelentkezésedet, ha minden egyértelmű!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.