A gesztenyét leginkább ünnepi sütikhez használjuk, pedig egy egyszerű brownie-t is elvarázsolhatunk vele. Sokkal teltebb, gazdagabb az íze így, és kevesebb liszt is elég hozzá, a gesztenye nemcsak ízt és illatot, de tartást is ad neki, isteni finom, és ha kész masszával készítjük, akkor nagyon egyszerű.
A gesztenye és a csoki nagyon jó párost alkotnak, és a készen kapható fagyasztott gesztenyepüré nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha valamilyen gesztenyés finomságot szeretnénk készíteni. Persze az lenne az igazi, ha ezt az őszi-téli szezonális gyümölcsöt mi magunk főznénk, pucolnánk, pépesítenénk és ízesítenénk, de őszintén szólva túl nagy a csábítás, hogy ne a konyhakész masszát válasszuk, ami nemcsak jóval egyszerűbb és gyorsabb, de pénztárcabarátabb is.
Azért a friss gesztenyéről sem beszélünk le senkit, sütve csakis úgy az igazi, de ennél a tömör-gyönyör brownie-nál érdemes az egyszerűbb utat választani, így 15 perc alatt összeállítható ez a nagyon csokis süti.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a rumot és a vaníliát, és jó habosra kikeverjük, majd a csokis vajjal is simára keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, és sima tésztává összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt kb. 20×20 centis tepsibe vagy sütőtálba öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Szeletelve tálaljuk, meglocsolhatjuk olvasztott csokival a tetejét, vagy kínálhatunk mellé vaníliafagyit, esetleg tejszínhabot, ha szeretnénk még tovább fokozni az élvezeteket…