Könnyű tésztájú, csokis, nem túl édes ez az isteni finom gofri, aminek a tésztája kakaós és vaníliás, ideális reggelire, desszertnek, uzsonnára, gyerekzsúrra is. Nagyon egyszerű és kiadós, de a tészta pihentetést igényel, ezt nem érdemes elspórolni, mert ettől olyan pillekönnyű.
Kívül roppanósra sül, belül puha marad, légiesen könnyű és illatos, és bár pihentetni kell, ha kényelmes hétvégi reggelire szánjuk, akkor előző este is bekeverhető, és reggel már villámgyorsan elkészül ez finomság. Nagyon egyszerűen összeállítható, a masszát érdemes egyszerre kisütni, ha marad a gofriból, akkor kenyérpirítóban tökéletesen felfrissíthető uzsonnára.
Alig van benne cukor, ezért nem ragad le, könnyen kezelhető a tészta, a kakaós-vaníliás illatos gofrikra pedig úgyis kerül ez-az: kis olvasztott csoki, gyümölcsragu, dzsem, porcukor, de akár édes túrókrémmel is ideális reggelire, gombóc fagyival uzsonnára, desszertnek…
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy keverőtálba kimérjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az étolajat és a tejet. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat is a tálba tesszük, és egy botmixerrel homogén masszává dolgozzuk. A tésztát 2 órát pihentetjük szobahőmérsékleten, de akár egy éjszakát is pihenhet hűtőben.
Készítés előtt a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A pihentetett tésztát átkeverjük, majd 2-3 evőkanál tojáshabbal fellazítjuk a tésztát, majd az összes habot hozzáadva óvatosan összeforgatjuk.
A felforrósított gofrisütőt nem kell kikenni, adagonként kisütjük benne a tésztát.
Tipp: Ha nem fogy el azonnal a kisült gofri, kenyérpirítósban felfrissíthető, és olyan lesz, mint új korában!