Írd be, mit keresel:

Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Az egyre hűvösödő időben mi másra vágyhatnánk jobban, mint egy tál forró, laktató és sűrű levesre, lehetőleg egészséges alapanyagokkal és egyszerűen elkészítve... Ez a kukoricás-babos csirkeleves ilyen, ráadásul krémes, telis-tele van ízzel, kellemesen pikáns, és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik.

Cookta - 2023.11.18.
Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Sovány csirkemell, főtt bab és kukorica, egy kis tejföl és némi fűszer kell csak ehhez a remek, fehérjében gazdag, testet-lelket átmelegítő sűrű leveshez, ami ízlés szerint egy kis csípőssel és citromlével nagyon izgalmassá tehető, vagy a citrom helyett egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk, ha még tartalmasabb fogásra vágyunk.

Bár a belevalók tényleg hamar megfőnek, érdemes takarékon azért legalább 20-25 percet gyöngyöztetve főzni behabarás előtt, hogy az ízek kellően összesimuljanak benne, és a fűszerek kellően átjárják a levest. Másnap is nagyon finom felmelegítve, mint minden babos étel, de akár le is fagyaszthatunk belőle, egyáltalán nem árt neki, és kiolvasztva is tökéletes állagú lesz.

Kukoricás-babos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes erős paprika – opcionális
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 konzerv főtt bab
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 liter alaplé ( vagy víz + bio leveskocka)
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a csirkemelleket falatnyi darabokra kockázzuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, üvegesre dinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát, fehéredésig keevrgetve pároljuk, meghintjük az oregánóval, a római köménnyel és a koriandermaggal, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével – vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockát -, sózzuk, borsozzuk, majd a leszűrt babot és kukoricát is hozzáadjuk. Ha felforrt, takarékra vesszük, és 20-25 percet főzzük, hogy az ízek összesimuljanak.

A tejfölt egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a keményítőt és egy merőkanálnyi levet a levesből, és simára keverjük, majd a leveshez öntjük, és még néhány percig gyöngyözve főzzük, közben ízlés szerint vékonyra szeletelt erős paprikát adhatunk hozzá.

Azon melegében tálaljuk, kínálhatunk mellé egy kis citromot, ai nagyon jól passzol hozzá, esetleg extra csípőset is, hogy még melengetőbb legyen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.