Szaladós napokon igazi áldás, ha van egy gyors és finom, könnyen kivitelezhető receptötletünk, amihez a sovány csirkemellfilé és a kuszkusz mindig tökéletes alap, mert mindkettő nagyon jól és változatosan fűszerezhető, és bő negyedóra alatt tálalható is a fűszeres és finom fogás.
A kuszkusz igazi adu ász a konyhában, mert főzés nélkül, forró vízzel felöntve 10 perc alatt kész köretet prezentálhatunk vele, de ilyen a csirkemellfilé is, ami szaftosra és omlósra sütve, kis zöldfűszerrel felturbózva lekörözhetetlen – hiába tartják sokan unalmasnak és jellegtelennek, csakis fűszerezés kérdése! Ideális esetben jó bepácolni előre, de ha erre nincs mód, egy jó kis masszázs is csodákat művel vele!
Ebben a változatban a kuszkusz olívaolajjal, reszelt citromhéjjal ls petrezselyemmel, a csirke citrommal, fehérborral és provence-i zöldfűszerekkel készül, gyors és frappánsan egyszerű, egy pohár borral és egy friss kevert salátával pedig akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük, meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és jól összeforgatjuk, átmasszírozzuk, félretesszük.
A kuszkuszhoz 2 bögre vizet forralunk, közben a kuszkuszt egy tálba tesszük, sózzuk, hozzáreszeljük a citrom héját, leforrázzuk a vízzel, és lefedve 10 percre félretesszük, hogy megduzzadjon.
Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a csirkemelleket beletesszük, ráfacsarjuk a citrom levét, és oldalanként kb. 5 percig elősütjük, majd meglocsoljuk a fehérborral, és fedő alatt 10 percet pároljuk, majd átfordítjuk, és hagyjuk addig sülni, míg a leve elfő.
Közben a petrezselymet finomra vágjuk, és a megduzzadt kuszkusszal összeforgatjuk, egy salátát is összedobhatunk mellé.
A csirkemelleket azonnal tálaljuk a kuszkusszal – salátával, pohár borral -, de akár párolt zöldséget is kínálhatunk mellé.