Írd be, mit keresel:

Húsleves kicsit másképp – mediterrán változatban

A húsleves verhetetlen, a vasárnap sok családban elképzelhetetlen nélküle, és mindenkinek megvan a maga kis trükkje, készüljön akár marhahúsból, sertésből, szárnyasból. Most egy kicsit más, zöldfűszeres és citromos, nagyon finom változatot mutatunk.

Cookta - 2023.11.25.
Húsleves kicsit másképp – mediterrán változatban

A változatosság a konyhában sem árt, kísérletezni, új ízeket felfedezni mindig jó. Ez persze nem azt jelenti, hogy el kell vetnünk a régit, sőt, inkább csak színesítjük egy-egy új fogással a palettát. A mediterrán ételeket általában kedveljük, és ez a húsleves sem fog csalódást okozni. Sok fűszerrel és zöldséggel fő puhára és omlósra a hús az alaplében, majd leszűrve kerül bele sárgarépa és némi tészta.

Ugyanolyan egyszerű, mint a mi húslevesünk, a belefőzött citromhéj és rozmaring teszi különlegesebbé, illetve a tálaláskor hozzáadott friss kapor, petrezselyem és citromlé. Kellemesen fűszeres, illatos, otthonos, melengető fogás, kicsit frissebb változatban csak ajánlani tudjuk!

Húsleves mediterrán változatban

Hozzávalók:

  • 1 kg sovány marha-, sertés- vagy pulykahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej zeller
  • 2-3 levél kelkáposzta
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 2 babérlevél
  • 2 ág rozmaring
  • 1 citrom

Valamint:

  • 2 szál sárgarépa
  • 15 dkg apróbb száraztészta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor kapor

Elkészítés: A húst megmossuk, 4-5 nagyobb darabba vágjuk, fazékba tesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hús mellé tesszük, hozzáadjuk a kelkáposztaleveleket és a meghámozott, 3-4 darabba vágott zellert is, valamint a szemes borsot, a babérlevelet, a rozmaringot és a citrom héjából 2 kisujjnyi darabot, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, majd tűzre tesszük. Amikor felforrt, lehabozzuk, majd takarékra vesszük, és fedő alatt 1,5 órát főzzük.

Közben a sárgarépát meghámozzuk, és ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk.

A levesből kiemeljük a húsokat, a levest átszűrjük, hozzáadjuk a répát, és a tűzre visszatéve 10 percet főzzük, majd a tésztát is hozzáadva még 10 perc alatt készre főzzük. A végén adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, petrezselymet, a szálaira tépkedett húst.

Tányérokba merjük, és citromkarikákkal, cikkekre vágott citrommal tálaljuk, amit a levesbe facsarhatunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.