A húsleves verhetetlen, a vasárnap sok családban elképzelhetetlen nélküle, és mindenkinek megvan a maga kis trükkje, készüljön akár marhahúsból, sertésből, szárnyasból. Most egy kicsit más, zöldfűszeres és citromos, nagyon finom változatot mutatunk.
A változatosság a konyhában sem árt, kísérletezni, új ízeket felfedezni mindig jó. Ez persze nem azt jelenti, hogy el kell vetnünk a régit, sőt, inkább csak színesítjük egy-egy új fogással a palettát. A mediterrán ételeket általában kedveljük, és ez a húsleves sem fog csalódást okozni. Sok fűszerrel és zöldséggel fő puhára és omlósra a hús az alaplében, majd leszűrve kerül bele sárgarépa és némi tészta.
Ugyanolyan egyszerű, mint a mi húslevesünk, a belefőzött citromhéj és rozmaring teszi különlegesebbé, illetve a tálaláskor hozzáadott friss kapor, petrezselyem és citromlé. Kellemesen fűszeres, illatos, otthonos, melengető fogás, kicsit frissebb változatban csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A húst megmossuk, 4-5 nagyobb darabba vágjuk, fazékba tesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hús mellé tesszük, hozzáadjuk a kelkáposztaleveleket és a meghámozott, 3-4 darabba vágott zellert is, valamint a szemes borsot, a babérlevelet, a rozmaringot és a citrom héjából 2 kisujjnyi darabot, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, majd tűzre tesszük. Amikor felforrt, lehabozzuk, majd takarékra vesszük, és fedő alatt 1,5 órát főzzük.
Közben a sárgarépát meghámozzuk, és ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk.
A levesből kiemeljük a húsokat, a levest átszűrjük, hozzáadjuk a répát, és a tűzre visszatéve 10 percet főzzük, majd a tésztát is hozzáadva még 10 perc alatt készre főzzük. A végén adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, petrezselymet, a szálaira tépkedett húst.
Tányérokba merjük, és citromkarikákkal, cikkekre vágott citrommal tálaljuk, amit a levesbe facsarhatunk.