Ki ne szeretné a könnyű, habos, csupa csoki desszertet, a mousse-t? Eredetileg tojással és tejszínnel készül, de létezik vegán változata is, így a csokis élmény jóval egészségesebben is elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen.
A franciák egyik kedvenc desszertjét, a csoki mousse-t, a mousse au chocolat-nak több egészségesebb verziója is létezik, korábban már is mutattuk az avokádós-banános, a csicseriborsós és a tofus változatokat, most pedig egy francia sztárblogger, Hervé kókuszkrémes receptjére bukkantunk, ami azonnal ki is próbáltunk. Isteni finom, kicsit kókuszos, szuper a textúrája, de mindenképpen érdemes a kókusztejszín helyett kókuszkrémet használni hozzá, hogy igazán selymes legyen, ez ráadásul alacsonyabb zsírtartalmú is, mit a tejszín.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A kókuszkrémet elektromos habverővel habbá verjük. Az agavészirupot a csokoládéba keverjük, majd a kókuszhabot több részletben a csokoládéba forgatjuk. Poharakba osztjuk, és hűtőben néhány órát hagyjuk dermedni, hogy az ideális állagot elérje.