A palacsintával nem nagyon lehet mellényúlni, bármelyik fajtáját is készítsük, mindig sikert arra. Ez a változat bővelkedig fehérjében, készülhet édesen és sósan is, nagyon könnyű és puha a tésztája - köszönhetően a benne lévő görög joghurtnak.
Ez a pufók, amerikai stílusú palacsinta gyors és egyszerű, pihentetés nélkül készül, kényelmesebb reggelinek, de uzsonnának, sós változatban vacsorának is tökéletes. Nagyon jó az állaga, könnyű vele dolgozni, és a görög joghurt krémességének köszönhetően nagyon finom puha és könnyű lesz a tésztája. Érdemes a tojásfehérjét lazán felverni hozzá, mert ettől még lazább, légiesebb a textúrája!
Úgy is készíthetjük, hogy a tésztát csak egy jó csipet sóval ízesítjük, majd ha kisütöttük a felét, a maradék masszába egy kis vaníliás cukrot keverünk, így egy csapásra kétfélét készítünk – a sós nagyon finom reszelt sajt, fűszeres tejföllel, pestóval vagy krémsajttal, az édeshez kínálhatunk dzsemet, mogyorókrémet, gyümölcsöt, mézet vagy juharszirupot, amit csak szeretünk…
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy kézi habverővel laza habbá felverjük. A tojássárgákhoz adjuk a tejet és a görög joghurtot, simára keverjük, majd mehet bele a liszt, a sütőpor és egy csipet só, opcionálisan a vaníliás cukor, homogén tésztává keverjük, majd beleforgatjuk lazán a tojáshabot is.
Egy serpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, ha forró, akkor kisebb merőkanálnyi adagokat merünk bele a tésztából. Amikor a tetején kis buborékok, lyukak jelennek meg, és a széle elkezd színeződni, akkor egy lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalukat is pár perc alatt megsütjük.
Azon melegében tálaljuk a kedvenc feltétjeinkkel.