Amerikában nagy kedvenc a serpenyőben sütött süti, aminek jellegzetessége, hogy nagyon egyszerű kevert tésztával készül, és többnyire még langyosan fogyasztják. Eredetileg a tésztát ebben az egy serpenyőben állították össze és sütötték meg, de egyszerűbben és nagyobb biztonsággal készülhet a süti a klasszikus módszerrel, legfeljebb kicsit többet kell mosogatni. De egy csokis sütinél ezt ki nem vállalja be?
A serpenyős desszertek népszerűsége az úgynevezett serpenyős óriás csokis keksz, a skillet cookie megjelenésével kezdődött. Ennek a nagyon vajas tésztája valóban egyszerűen és gyorsan összeállítható egy vastagfalú vasserpenyőben, amit ezután egy az egyben meg is sütöttek, kiporciózás nélkül, ITT találtok hozzá videós receptet, ám a serpenyőzés itt nem állt meg: beindította az édesszájú konyhatündérek fantáziáját, és ma már rengeteg változata van.
Ilyen ez a nagyon csokis, a brownie-hoz hasonló sütemény is, amiben nincs vaj, tejszínnel és nem kevés csokoládéval készül, szuperegyszerű és gyors, és igazából nincs jelentősége, miben sütjük, szóval ezért nem érdemes vasserpenyőt beszerezni – ami amúgy nagyon praktikus és jól használható, örök darab amúgy -, viszont ezt a csokibomba receptet nem szabad kihagyni, mert isteni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, egy tálkába tesszük a tejszínnel, és mikróban, 800 Watton 1 perc alatt megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, és kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert liszt. Ezzel csomómentesre keverjük, majd a tejszínes csokit is hozzáadjuk, és homogén, sima tésztává keverjük.
Kivajazott 20 centis vasserpenyőbe – vagy sima sütőtálba, kis tepsibe – öntjük, a tetejét megszórjuk ízlés szerint csokicseppel és durvára vágott dióval. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk – ízlés szerint kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, fagyit is…