Szuperegyszerű és nagyon finom, gyors húsmentes vacsorának, diétás fogásnak vagy köretnek is tökéletes ez a sajttal sült sütőtök, ami bár valójában csupán 3 alapanyaggal készül, mégis nagyon ízgazdag.
A sütőtök nem véletlenül lett a hűvösebb időszak sztárja, hiszen olyan sokoldalúan használható sós és édes ételekben is, ráadásul egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag, sokáig eltartható és pénztárcabarát, és nagyon egyszerűen készítve is megállja a helyét. Most egy kis pestóval és mozzarellával készült – és bár pofonegyszerű és 5 perc összedobni, tényleg nagyon finom.
A pestónak és sajtnak köszönhetően gyorsan nagyon puhára és zamatosra sül így a sütőtök, ha vékonyabb héjú sonkatököt használunk, akkor meghámozni sem kell, tökéletes megpuhul a héja is. Olaj és más ízesítő nem is nagyon szükséges hozzá, hiszen a pesto annyira aromás, és meglepően jól passzol az édeskés tökhöz is.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tököt megmossuk, és hámozás nélkül 1 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, egyenletesen megkenjük pestóval. A mozzarellát felszeleteljük, egyenletesen rárakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a sütőtök megpuhul, a sajt pedig picit megpirul rajta.
Azonnal tálaljuk, salátát vagy párolt rizst kínálunk hozzá vega főételnek, de köretnek is tökéletes lehet sült hús mellé.