Írd be, mit keresel:

A kivitelezés kulcsfontosságú eleme a megfelelő rögzítőanyag

Attól függetlenül, hogy konkrétan milyen építési vagy felújítási projekten dolgozunk, egész biztos, hogy színvonalas és megbízható rögzítésre is szükség lesz, amely képes garantálni a minőségi és hosszú élettartamra szóló eredményt.
Cookta - 2023.12.11.
A kivitelezés kulcsfontosságú eleme a megfelelő rögzítőanyag

Milyen helyzetekben nélkülözhetetlen a ragasztó?

A Józan Kft. ragasztóinak kínálatában gyakorlatilag minden helyzetre megtalálható a megfelelő típusú anyag, ráadásul kiváló ár-érték arányban, ami valljuk be, egyáltalán nem elhanyagolható tényező egyébként sem, de a mai világban még kevésbé.

A ragasztóra sok esetben még akkor is szükségünk van, amikor egyébként más kötőelemek felelnek a rögzítésért. Nem véletlenül találunk dübelekhez való termékeket vagy olyan készítményeket, amelyek a szigetelés megvalósításához lesznek elengedhetetlenül szükségesek.

Nem mindegy tehát, hogy mikor mit választunk!

Többféle szempontot kell végiggondolni, mielőtt kiválaszthatnánk a számunkra ideális ragasztóanyagot. Az egyik meghatározó kérdés értelemszerűen az lesz, hogy hol, milyen feladathoz szeretnénk majd alkalmazni. 

Érthető, hogy nem fog minden termék minden helyzetben megfelelni, hiszen egymástól eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a jellemzők pedig meghatározzák azt, hogy mikor tudjuk úgy használni őket, hogy tudják is teljesíteni a velük szemben támasztott elvárásainkat.

A ragasztónak először is kompatibilisnek kell lennie a többi anyaggal, amely a munkafolyamat során alkalmazásra kerül. Az, hogy ezek passzolnak-e egymáshoz, közvetlenül hatással lesz arra, hogy egyáltalán elérhető-e az a cél, ami miatt a projektbe belevágtunk. Hiszen ideig-óráig lehet, hogy fennmarad egy nem megfelelő ragasztóval is például a hőszigetelő tábla, de az, hogy tartós is lesz, illetve elkerülhetők maradnak-e a hőhidak, az erősen kétséges, s akkor még igencsak finoman fogalmaztunk.

A tulajdonságok nagy jelentőséggel bírnak 

Az egyik ilyen lesz a fentieken felül a rugalmasság. Az ugyanis, hogy mennyire flexibilis egy ragasztóanyag, alapvető kérdés minden felhasználás során. Amennyiben az adott feladatnál fontos, hogy e téren kiemelkedően jól teljesítsen a készítmény, akkor e vonásra nagy figyelmet kell fordítani a kiválasztás során.

Szintén fontos, hogy kültéren is alkalmazható-e egy adott ragasztóanyag, avagy kizárólag beltéri felhasználásra javasolják. Érdemes az ajánlásoknak megfelelően eljárni, hiszen egy beltérre tervezett termék nem fogja jól viselni az időjárással mindenféleképpen együttjáró körülményeket, többek között a hőmérséklet extrém változásait.

Ne feledkezzünk meg a ragasztók kiválasztásánál a páratartalomról sem, hiszen nem feltétlenül viselik egyformán jól az egyes változatok a túl sok nedvességet.

Végül, de nem utolsósorban sose feledkezzünk meg a minőség szerepéről. Menjünk biztosra, hiszen semmi sem lenne annál drágább, mintha az adott feladatot duplán kellene kivitelezni az alapanyagokon történt spórolás miatt!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.