Írd be, mit keresel:

Mivel tűnhet ki a tömegből egy luxus bejárati ajtó?

Manapság a bejárati ajtók kínálatát illetően abszolút nem lehet okunk panaszra, hiszen rengeteg különböző termék közül tudunk válogatni, méret, alapanyag, ár, megjelenés, minőség, elérhetőség és extra tulajdonságok alapján egyaránt.
Cookta - 2023.12.11.
Mivel tűnhet ki a tömegből egy luxus bejárati ajtó?

Az ügyes dizájnelemeknek köszönhetően pedig ránézésre nem is mindig egyszerű megmondani, hogy egy olcsóbb, “low budget” vagy egy luxuskategóriás prémium termékkel van dolgunk. Némely jellemzők és szolgáltatások viszont árulkodóak lehetnek, ezek alapján már könnyen meg lehet állapítani, hogy milyen jellegű egyedi bejárati ajtóról van szó.

Egyedi tervezés

Aki szűkös költségvetésből szeretné megvalósítani az ajtócserét, annak sok kompromisszumra kell kényszerülnie, például egy szűkebb kínálatból választania egy kész terméket.

Ellenben a prémium nyílászáróknál már van lehetőség arra, hogy saját magunk tervezzük meg az egyéni ízlésünk alapján. A Nívó weboldalán például egy könnyen használható tervezőprogram várja a látogatókat, amivel részletekbe menően alkothatjuk meg leendő ajtónk virtuális mását, amit a megrendelést követően a cég természetesen le is gyárt. 

Itt nem kell belenyugodni abba, ha egyik vagy másik elem nem tetszik, hisz kedvünkre variálhatjuk a nyílászáró kinézetét.

Egyedi méretezés

Az ajtócsere folyamata akkor a leggyorsabb és legkönnyebb, ha az új termék könnyen beépíthető a nyílásba, mert a méretek stimmelnek. Amennyiben ez nem így van, akkor sajnos falat is kell bontani vagy toldani, ami jóval hosszabb és költségesebb munka. Ha szabványajtót választunk, de a falnyílás nem sztenderd méretű, akkor máris szembesülünk ezzel a problémával. 

Amennyiben viszont egyedi méretre gyártott ajtót rendelünk, akkor megússzuk az átalakítással járó macerát, hiszen az új nyílászáró könnyen beszerelhető lesz. Egy luxuskategóriás termékeket gyártó cégnél pedig nem is kérdés, hogy van lehetőség egyedi méretet megadni, sőt, még szakszerű helyszíni felmérést is kérhetünk, hogy biztosan minden az utolsó milliméterig stimmeljen.

Kiváló minőségű alapanyagok

Egy ajtó árának jelentős részét az alapanyagköltség teszi ki, így nincs semmi meglepő abban, hogy egy kedvezőbb árú nyílászáró nem olyan minőségű alkotóelemekből készült, mint egy prémium termék.

Tipikus példa erre a műanyag ajtók esete, hiszen ez egy relatíve olcsó alapanyag. Az ebből készült ajtók pedig lehetnek ugyan szépek és stílusosak, de a biztonságosságukat illetően hagynak sajnos kívánnivalót maguk után. Hiába szerelik fel többpontos zárral, hiszen meg lehet rongálni magát az ajtólapot is úgy, hogy a betörő be tud jutni a házba, a zár pedig érintetlen marad. 

Ellenben egy luxuskategóriás ajtó nemcsak szép, hanem elég masszív is, hiszen a keretet fém alkotja, az ajtószárny belsejében pedig tömör acéllemez található, valamint olyan extrákat is tartalmaz, mint a kiemelésgátló csapozat. 

Egy ilyen szerkezettel már a tapasztaltabb betörőknek is meggyűlik a baja, hisz nem lehet csak úgy áttörni vagy berúgni, ezért a többségük pár percnyi sikertelen próbálkozás után inkább feladja.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.