Hamarosan elérkezik az év legjobban várt időszaka, a karácsony, ami az evés szerelmeseinek különösen nagy ünnep.
Lássuk be, ilyenkor a bűntudatunk is kisebb lesz a töltött káposzta és a halomnyi sütemény láttán, majd január elsején rendre megfogadjuk, hogy ezentúl csakis egészségesen fogunk élni – idén ez legyen másként!
Egy biztos: a karácsony nem a fogyókúrázók ünnepe. Halászlé, töltött káposzta, szaloncukor, zserbó – csak pár olyan étel a karácsonyi menüből, amik nagyon finomak, de közel sem kalóriaszegények. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az egészséges életet folytatók semmit nem ehetnek karácsonykor. Nem lemondani kell a finom klasszikusokról, hanem integrálni finom, de egészséges alternatívákat is! Mutatok nektek néhány olyan apró fogást, amik nemcsak egészségesek, de ünnepi hangulatba kerültök tőlük – ráadásul vendégvárónak is tökéletesek!
Hozzávalók:
Elkészítés: A krémsajtot, a mézet és a vanília-kivonatot jól keverjük össze, majd vágjuk fel az epreket úgy, hogy legyen egy „teste” és egy „sapkája” a Mikulásunknak, valamint egy kisebb lyukat is vágjunk a nagyobb részbe. Az összekevert krémet tegyünk egy habzsákba, és a kis mélyedést töltsük fel vele úgy, hogy kissé púpos legyen. Majd mehet rá a „sapka”, a maradék krémmel és a csokidarabokkal pedig díszítsük a finomságot. Kész is a Mikulás-eper!
Hozzávalók:
Elkészítés: Nem akarják a gyerekek megenni a zöldségeket? Csak egy kis kreativitás kell és máris imádni fogják! A főtt rizst osszuk három gombócra, ezek után pedig már csak a díszítés van hátra! Mindenki ízlésének megfelelően „öltöztetheti” fel a hóembert, ami nemcsak köretként, de karácsonyi dekorációként is megállja a helyét! Esetünkben brokkoli, koktélparadicsom, sárgarépa, uborka és fekete bab díszítik a hóembert.
Hozzávalók:
Elkészítés: Előfordul, hogy a hideg hónapok közepén már unjuk a téli ízeket, és egy kis felfrissülésre vágyunk – ez a karácsonyfa egészen a trópusokig repít minket! Kevés hozzávalóból nagyon finom és mutatós gyümölcstálat tudunk összeállítani, az ananászdarabokat csak formára kell vágni, majd jöhet a díszítés, amiről a koktélcseresznye (vagy meggybefőtt) gondoskodik, a karácsonyfa csúcsát pedig egy csillagánizzsal koronázzuk meg. Ilyen egyszerű!