Írd be, mit keresel:

Szaloncukor kicsit újragondolva – 6 ízben, házi változatban

A szaloncukor óriási biznisz, több milliárd forintot költünk rá. Egy átlag magyar család ilyenkor decemberben két kiló szaloncukrot vásárol, és bár az ár és a minőség ugyancsak eltérő a diszkontoktól a kézművesekig, súlyos összegeket költünk ezekre a csomagolt csokis bonbonokra.

Cookta - 2023.12.15.
Szaloncukor kicsit újragondolva – 6 ízben, házi változatban

A szaloncukor a karácsony kötelező kelléke, és természetesen nem kell lemondanunk róla, viszont több szempontból is érdemes újragondolni a hozzá fűződő viszonyunkat. Mert ha belegondolunk abba, hogy a két kiló szaloncukor hozzávetőleg kétszáz darab, akkor egy négytagú családdal számolva, ahol mondjuk mindenki egyformán torkos, akkor ez fejenként ötven ártalmatlannak tűnő szaloncukrot jelent egy szezonban, amit többnyire nem is desszertként vagy csokiként fogyasztunk, hanem csak úgy jártunkban-keltünkben bekapunk.

A szaloncukrok minősége sem mellékes. A profik csak azt tartják szaloncukornak, ami selyempapírba és színes sztaniolba van csavarva, a műanyag vagy más csomagolásba rejtett bonbonok alacsonyabb minőségűek és olcsóbb imitációk csupán. Az biztos, hogy a szaloncukrot egy sima bonbontól vagy ízesített csokitól valóban csak a csomagolás különbözteti meg, innentől pedig jogos a kérdés: miért is ne készíthetnénk otthon házi szaloncukrot?

Ha szeretünk pepecselni, van kedvünk és időnk, akkor jó móka, akár közös program családdal, gyerekekkel, barátokkal a szaloncukor házi készítése, és egészen biztosan tudjuk majd, mi van benne, és jóval költséghatékonyabban is kijöhetünk. Nincs másra szükség, mint egy jó bonbonreceptre – mindjárt mutatunk –, selyempapírra, és ha szeretnénk színesebbre és csillogóra, akkor színes sztaniolra, ami dekorboltokban könnyűszerrel beszerezhető.

Fontos!
Mivel az alábbi receptek nem tartalmaznak tartósítót, nem állnak el olyan hosszan, mint a bolti változat!
A szaloncukorhoz ne golyóbisokká, hanem hosszúkásra formázzuk a bonbonokat!

Marcipános >>

Fehér csokis, kókuszos >>

Mandarinos trüffel >>

Zserbós >>

Csokis-karamellás >>

Egészséges csokis-narancsos >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.