Biztos vannak, akik úgy gondolják, hogy a diétás kukoricasaláta, mint olyan, nem létezhet, hiszen a kukorica nem tartozik a szénhidrátszegény zöldségek sorába. Valóban nem tanácsos nyakló nélkül fogyasztani inzulinrezisztancia diéta esetén, de szerintem a változatos táplálkozás jegyében és így, kínai kellel “feldúsítva” pedig pláne belefér néha.
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető és egyszerű téli saláta, amihez a kínai kelen kívül csak olyan alapanyagok kellenek, amik általában megtalálhatóak egy kifosztottabb állapotban leledző hűtőben is. Egyébként olyannyira egyszerű salátarecept ez, hogy először nem is jutott eszembe, hogy feltegyem a blogra, hiszen – lássuk be – kb. egy sima kukoricasaláta felturbózásáról van csak szó. De aztán amikor láttam, hogy Péter mennyire lelkesen eszi, és miután egy ebéd alatt háromszor dicsérte meg, akkor meggondoltam magam. Remélem, nektek is annyira fog ízleni, mint neki.
A teljes recept összesen 40 gramm IR-diétában számolandó szénhidrátot tartalmaz, laktózmentes tejföllel számolva. Nálunk ennyi salátából kb. 2-4 adag lett, 2 adaggal számolva egy adag diétás kukoricasaláta 20 gramm szénhidrátnak felel meg.
Hozzávalók:
Elkészítés: A kínai kel leveleit mossuk meg alaposan, majd vágjuk apróra. A konzervet nyissuk ki és csöpögtessük le a levét.
Tegyünk minden hozzávalót egy nagy salátástálba, keverjük jól össze, és kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e.
Fogyaszthatjuk köretként és salátaként is.