Igazi tömör gyönyör desszert az eredetileg angolszász Rocky Road, sütés nélkül készül és pofonegyszerű. Csupa csoki és pillecukor, és nagyon jól variálható és gazdagítható, attól függően, mit teszünk még bele. Édesszájúaknak ajándékba is adható, és nagy előnye, hogy akár előre is elkészítető.
A karácsonyi cukorsokk elmaradhatatlan édessége az angolszász országokban a Rocky Road, ami nem más, mint egy kis tejszínnel és vajjal megolvasztott csokoládé sok mályvacukorral és valamilyen ropogós maggal összeforgatva, majd megdermesztve és felkockázva. Gyakran kerül bele aszalt gyümölcs, aprított kekszdarabok, karamell is – minél színesebb és sokfélébb, annál jobb, és az ízesítését is lehet variálni egy kis alkohollal vagy fűszerekkel, fahéjjal, vaníliával…
Ez a változat étcsokoládéval, mandulával és mini pillecukorral készült, a csokiba került egy kis rumaroma és narancshéj, szuperegyszerű és gyorsan összeállítható, és nagyon izgalmas, ahogy a ropogós, a puha és az az olvadós textúrák keverednek, édesszájúaknak nagyon ajánljuk. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy 20×30 centis sütőtálat vagy műanyag edényt kibélelünk fóliával vagy sütőpapírral. A csokit feltördeljük, és a bajjal gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és a tűzről levéve simára keverjük. Hozzáreszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk a rumaromát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a pillecukrot és a mandulát.
Beleöntjük az előkészített edénybe, elsimítjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Éles késsel kisebb kockákra vágjuk, a hűtőben tároljuk tálalásig, csinosan becsomagolva ajándékba is adhatjuk.