Írd be, mit keresel:

Luxusérzés gazdaságosan

A prémium kategóriás személygépkocsik már messziről sugározzák a luxus stílusjegyeit. Ha közelebb mész, és a belsőjére is vetsz egy pillantást, ez az érzés csak jobban fokozódik. De vajon elérhetünk-e hasonló hatást, ha egyébként nem ilyen színvonalú az autónk? Illetve hogyan pótolhatjuk a minőségi felszerelést?
Cookta - 2023.12.19.
Luxusérzés gazdaságosan

A Peppinél is beszerezhető váltógomb és váltószoknya bőrbe öltöztetve jelzi, ez itt most nem egy alapváltozat.

A kopás nagy úr

A bőrrel azért jár feladat is, nem árt néha ápolni, különben hamarabb veheted szemügyre a kopás folyamatát, mint gondolnád. Ha pedig folt esik az addig hibátlan belsőn, az összkép eleganciája is meginog.

A különböző autómárkák szalonjaiban ezek az extrák szinte kivétel nélkül csak csomagban választhatók, külön nem tudod őket megvásárolni. Ha idősebb autó tulajdonosa vagy, akkor pedig egyenesen esélytelen, hogy ebben a témában szóba álljanak ott veled.

Oldd meg házilag!

Nálad is eljött a kopott váltószoknya cseréjének ideje? Fogadj meg egy jótanácsot! Nem kell egyből a szerelőhöz rohannod, egyszerűbb házilag megoldani a problémát, mint gondolnád. Szaktudásra nincs is hozzá szükséged, ha soha nem csináltál ilyesmit, akkor sem kell aggódnod. 

Elhatároztad magad? Akkor nyisd meg a Peppi oldalát, ahol a széles kínálat fog először eléd tárulni. De félre az izgalommal, gépkocsid típusát gyerekjáték kiválasztani, így már csak a szűrés utáni találatokat fogod látni. Ha megvan az igazi, a megrendelés is gördülékenyen fog menni, ezáltal rengeteg időt spórolsz, és a termék nemsokára az otthonodban landol.

Hogyan hat az autó belső állapota az adásvételre?

Valószínűleg már te is túl vagy egy pár adásvételen, így nem teljesen ismeretlen a jelenség. Eladáskor érdemes a gazdaságosan kivitelezhető trükköket maximálisan kihasználnod. 

Itt van például a váltószoknya, kicsit elnyűtt, itt-ott kopásfoltok vannak rajta. Mennyibe kerülne kicserélni? Alig párezer forintba. Mit nyerhetsz vele? A vevő az új darabnak hála kifogástalan belső teret fog látni, így nagyobb valószínűséggel tartja fenn vásárlási szándékát.

Ha nem cseréled ki, akkor mit vesztesz? Nagy valószínűséggel a vevőt. Így működik az emberi agy, valahol ő is tudja, hogy ezt igazán kis tételből is helyre lehet hozni. De az emberek még a kisebb összegekből vásárolt kocsiknál is a tökéletes állapotot szeretnék látni. Ez tényleg egy olyan trükk, ahol kis befektetésből sokkal nagyobbat tudsz nyerni a végén. Például eladod az autódat.

Ha a vásárlói oldalon állsz, akkor pedig fordítva kell gondolkodnod. Erősen igénybe vett hatást mutat egy-két funkcionális alkatrész? Bátran jelezd, hogy véleményed szerint ennek nem teljesen így kellene kinéznie. Bármilyen jellegű kopás, szakadás vagy hasonló sérülés igenis okot adhat árleszállítási igényedre. 

Az eladó ettől még persze mondhat nemet, veszítenivalód viszont nincs, csak nyerhetsz rajta. Pár tízezerrel olcsóbb vételhez jutsz, utána pedig két ebéd árából újjávarázsolod a szükséges részeket.

Mi ebből a tanulság? Autótulajdonosként és eladóként is érdemes foglalkoznod autód belső összhangjával. Kívülről csak addig látod négykerekű kedvencedet, amíg be nem szállsz, utána már belső tér gyakorol rád hatást.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.