Írd be, mit keresel:

Tévécsatorna kistelepülésen? Már lehetséges!

Messze laksz a nagyvárosoktól? Esetleg bármilyen más okból eddig elérhetetlennek tűnt számodra a kábeltévé szolgáltatás? Mutatunk egy szuper lehetőséget, amivel neked is lehet otthon kábeltévéd!
Cookta - 2023.12.21.
Tévécsatorna kistelepülésen? Már lehetséges!

Optikai kábel: a legfontosabb előnyök

Minden adatkábelnek szüksége van valamilyen hordozó közegre ahhoz, hogy benne az adatok áramlani tudjanak. Az optikai kábel esetében ez a fényhullám – emiatt hívják fényvezetőnek is. Egyik legjelentősebb előnye, hogy a jelminőségre nincs hatással semmilyen távolság. Erre épít például a Datatrans Ősi TV szolgáltatása is.

De ezenkívül is még számos érvet lehet felsorakoztatni az optikai kábel mellett:

  • maximális védelem a környezeti hatásokkal szemben 
  • nincs rá befolyással az, hogy milyen egyéb elektromos berendezés mellett van
  • nem alakulnak így ki egyéb elektromágneses kölcsönhatások sem
  • nem számít a kábel hossza – a jelerősség változatlan marad

A legnagyobb érv az optikai kábel mellett azonban mégis egyvalami: a sokoldalúsága. Ugyanis nem pusztán tévézni lehet rajta, hanem internetezni is. Emiatt van az, hogy ma már az optikai kábelt a legtöbb szolgáltató internettel együtt köti be hozzánk. 

Az optikai kábel alkalmazhatósága

Sokoldalúságuk miatt az optikai kábelek számos iparágban remekül felhasználhatóak. Ezek az ipari automatikai egységek, orvosi műszerek, audiorendszerek, és az előbb már említett telekommunikációs eszközök is. Ennek oka abban keresendő, hogy olyan extrém körülmények között is helytállnak, ahol a hagyományos kábelek már csődöt mondanak. Így erős mágneses zavarokkal terhelt tereket, hatalmas magasságokat és szélsőséges hőingadozásokat is remekül elviselnek. 

Ám az optikai kábeles berendezések még annál többet is tudnak, így gyakorlatilag mindenhol képesek zökkenőmentesen működni. A képi és hangi információkat is veszteség nélkül továbbítják. Így a házimozi rendszerek optikai kábeleként is remekül beválnak a hagyományosabb HDMI-kábelek helyett.

Milyen az ideális, optikai kábelen működő tévészolgáltatás?

Kiváló minőségű és változatos csatorna kínálatot biztosít: a jobb szolgáltatók csomagjaiban akár 140 féle csatorna közül válogathatunk. Az ideális szolgáltatás emellett nem igényel beltéri egységet, és a havidíja nem változik, ha több tévét csatlakoztatunk rá. 

A Datatransnál mindez elérhető. Szerelői pedig mindemellett gyorsan és szakszerűen kivitelezik a kábelfektetést, miközben ügyfélszolgálatuk hatékonyan orvosolja az esetleges felmerülő problémákat. Egyedül egy dolgot kell észben tartanunk, ha optikai kábelt tervezünk otthonunkba – bár ez talán valahol evidencia is. Mivel az optikai kábel is az áramhálózatra csatlakoztatva működik, egyik rákapcsolt berendezés sem lesz használható áramszünet esetén.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.