Az egyben sült fasírt igazi főnyeremény, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, melegen és hidegen is tálalható, könnyedén ünnepire hangolható, és partiételnek is tökéletes. Most pulykahússal készült, csirkefalatokkal és aszalt paradicsommal - mutatós és isteni!
Gyors, ízletes, puha és nagyon egyszerű ez az egyben sült fasírt, teljesen maceramentes, nem kell porciózni, formázni és olajban sütni. Az összeállítása 15 perc, utána pedig már nincs vele gondunk, ha kenyérformában sütjük, akkor még egyszerűbb, és garantáltan nem szárad ki, hanem jó szaftosra sül.
A bekevert fasírtmasszát falatnyi darabokra vágott aszalt paradicsom és kissé elősütött csirkemell gazdagítja, ettől látványos és különlegesebb, ünnepibb, vendégvárónak vagy partin, hidegtálon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfilét és az aszalt paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt lereszeljük. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyit az aszalt paradicsom olajából felforrósítunk, és a csirkemellet rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig 4-5 perc alatt megsütjük, félretesszük.
A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a mustárt és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, végül az aszalt paradicsomot és az elősütött csirkefalatokat is beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt pástétom- vagy téglaformába tesszük, lenyomkodjuk és elsimítjuk, majd 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 50 percet sütjük. A sütőből kivéve 15 percet hagyjuk pihenni, majd kiborítjuk a formából, és szeletelve tálaljuk.