A tortillatekercs szuper gyors vacsorának vagy vendégvárónak, mutatós, egyszerű, és meglepően sok zöldség csomagolható bele úgy, hogy még azok is szívesen megeszik, akiket nehéz rábeszélni a salátákra. Most fűszeres csirkefalatokkal készült, villámváltozatban.
A tortilla jó barátunk, érdemes belőle otthon tartani mindig egy csomaggal. Hosszan eltartható, mikróban vagy száraz serpenyőben gyorsan felfrissíthető, és ha gyorsan kell vacsorát vagy ebédet rittyenteni, mindig nagy segítséget nyújt, akár quesadillának töltjük, akár tekercsnek, vagyis wrapnek.
Nagy előnye ennek a mexikói eredetű lepénykenyérnek, hogy bár nagy az alapterülete, mivel egészen vékony, így mégis kevesebb szénhidráttal készül vele a mutatós szendvics, mint ha kenyeret vagy más péksüteményt használnánk, és gyakorlatilag bármivel megpakolhatjuk, amit szeretünk vagy épp van otthon.
Most frissen sült fűszeres csirkecsíkok és sok zöldség került bele, és bár komplett, kiegyensúlyozott, egészséges fogás az eredmény, maga az elkészítés mégis mindennel együtt 10–15 perc alatt megvan.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt korianderrel, meglocsoljuk fél citrom levével, összeforgatjuk.
A paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát vagy újhagymát felkarikázzuk. A salátaleveleket összetépkedjük. Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, és egy evőkanál segítségével egyben kiemeljük a húst, majd vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
A csirkemelldarabokat meghintjük a zsemlemorzsával, rányomkodjuk, és 2-3 evőkanál felforrósított olajon megsütjük 3-4 perc alatt közben megforgatva.
A tortillalapokat 10 másodpercre mikróba tesszük, majd mindegyiket megkenjük 1-1 evőkanál majonézzel, megszórjuk petrezselyemmel, kirakjuk salátadarabokkal, paradicsommal, avokádóval, hagymával és uborkákkal, majd megpakoljuk a csirkemellfalatokkal, és feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
Ízlés szerint egészben vagy félbevágva tálaljuk, kínálhatunk mellé még extra majonézt vagy tejfölt mártogatósnak.