A sűrű görög joghurt remek alapanyag, sűrűbb, krémesebb és kevésbé savanykás a hagyományos joghurtnál, így desszertekbe is kiváló. Most habtejszínnel, vaníliával és kevés porcukorral készült belőle selymes hab: ennél egyszerűbb és finomabb, villámgyors desszert talán nem is létezik!
Ellenállhatatlanul selymes és könnyű krém készülhet pár perc alatt szinte semmi munkával tejszínnel és görög joghurttal. A munka az elektromos habverőé, az alapreceptet pedig akár ízesíthetjük is ízlésünk és kreativitásunk szerint, de csak egy kis vaníliával és porcukorral is isteni finom, ha kiegészítjük valamilyen gyümölccsel.
Mi most bíborszínű és roppanós gránátalmamagokkal szórtuk meg a könnyű krémet, de bármilyen kompót, friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs ideális hozzá, rétegezhetjük akár kekszmorzsával, maradék mézeskaláccsal is elegánsabb pohárkrémnek.
A könnyű kanalazgatni való finomságnak csak annyi a titka, hogy mind a tejszín, mind a görög joghurt jó hideg legyen – így tudjuk igazán könnyű habbá felverni –, utána pedig nem árt fél órát pihentetni a hűtőben, hogy tökéletes legyen a mousse állaga.
Hozzávalók:
Elkészítés: A görögjoghurtot és a tejszínt alaposan behűtjük, legjobb, ha készítés előtt a hűtőből 10 percre áttesszük a fagyasztóba. Keverőtálba öntjük, és elektromos robotgéppel először alacsony fokozaton összekeverjük, majd magas fordulattal 5–6 percig verjük, ekkor adjuk hozzá a porcukrot és a vanília-kivonatot, és még fél percig habosítjuk.
A könnyű krémet poharakba osztjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy még jobb legyen az állaga.
Tálalás előtt a gránátalmából kinyerjük a finom és csillogó magokat – ezzel a módszerrel a legegyszerűbb –, és megszórjuk vele a joghurthabokat. A maradékot tálkában kínálhatjuk mellé, hogy kanalazás közben újra lehessen tenni belőle a könnyű desszerthez.