A majonéz az egyik legnépszerűbb selymes szósz, ami mártásként, salátaöntetként és szendvicsek, hamburgerek kikerülhetetlen kísérőjeként is nagy kedvenc, de a sült krumpli és sok rántott étel is elképzelhetetlen nélküle. Klasszikus alapanyaga a tojás, de vegán módon is elkészíthető, természetesen tojás nélkül!
A majonéz semmilyen formában nem illeszthető be a diétás, egészséges étrendbe, mégpedig azért, mert nem kevés olajat tartalmaz. De selymes, krémes, sok fogáshoz kimondottan jól illik, és mértékkel azért belefér a fogyasztása.
Akik imádják a selymes majonézt, mostantól pofonegyszerűen elkészíthetik, méghozzá vegán változatban. A nem vegánoknak annyi érvünk van, hogy tojás nélkül készítve jóval hosszabban eltartható a hűtőben, és garantáltan szalmonellától mentes. Ráadásul az elkészítése fél perc, és nincs benne semmilyen tartósító, állagjavító adalékanyag sem!
Hozzávalók:
Elkészítés: Az összes alapanyagot keverőtálba tesszük, és botmixerrel addig keverjük, amíg homogén, krémes szószt kapunk. Pillanatok alatt összeáll, krémes, selymes, akár 1 hétig is eláll a hűtőben.