Nagyon hálás műfaj az úgynevezett egyedényes - one pan vagy one pot - étel, és nemcsak azért, mert kevés mosogatnivalóval jár, hanem azért is, mert minden együtt fő, minden íz megmarad, egytálételként tálalható, és többnyire pofonegyszerű. Ez tökéletesen illik is a sütőtökös csirkeragura, ami színes, melengető és nagyon finom!
Hűvös napokon nagyon jólesik egy tányér illatos és forró ragu, amiben zöldség és hús együtt fő, szaftos és laktató- ez a változat tejszín és sűrítés nélkül készült, hogy könnyedebb legyen. Sovány csirkemell és a sütőtök, illetve egy kis krumpli került bele, hogy laktatóbb legyen, így a hús együtt fő a köretével, és nagyon ízletes minden falatja.
Fűszerként fokhagyma, kakukkfű és oregánó került bele, illetve egy kis fehérbor és csili, nagyon jó ízkombót alkotnak, ráadásul egyszerűen és gyorsan összeállítható. A tányérban villával érdemes egy kicsit magunknak összetörni a krumplit, hogy felszívja a szaftot, mert mennyei!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a krumplit és a sütőtököt felkockázzuk.
Egy edényben a vajat és az olívaolajat összemelegítjük, rádobjuk a csirkemellet, és kifehéredésig kevergetve sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, 2-3 perc alatt üvegesre dinszteljük, felöntjük a borral, meghintjük a kakukkfűvel és az oregánóval, ízlés szerint aprított csilit adunk hozzá, majd mehet bele a krumpli és a sütőtök, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük fél pohár vízzel, és fedő alatt, közepes lángon, a saját gőzében kb. fél óra alatt összepároljuk.
Azon melegében tálaljuk, ha szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel krémesíthetjük, de enélkül is nagyon finom.