Írd be, mit keresel:

Sütőtökös csirkeragu – egyedényes és egészséges

Nagyon hálás műfaj az úgynevezett egyedényes - one pan vagy one pot - étel, és nemcsak azért, mert kevés mosogatnivalóval jár, hanem azért is, mert minden együtt fő, minden íz megmarad, egytálételként tálalható, és többnyire pofonegyszerű. Ez tökéletesen illik is a sütőtökös csirkeragura, ami színes, melengető és nagyon finom!

Cookta - 2024.01.05.
Sütőtökös csirkeragu – egyedényes és egészséges

Hűvös napokon nagyon jólesik egy tányér illatos és forró ragu, amiben zöldség és hús együtt fő, szaftos és laktató- ez a változat tejszín és sűrítés nélkül készült, hogy könnyedebb legyen. Sovány csirkemell és a sütőtök, illetve egy kis krumpli került bele, hogy laktatóbb legyen, így a hús együtt fő a köretével, és nagyon ízletes minden falatja.

Fűszerként fokhagyma, kakukkfű és oregánó került bele, illetve egy kis fehérbor és csili, nagyon jó ízkombót alkotnak, ráadásul egyszerűen és gyorsan összeállítható. A tányérban villával érdemes egy kicsit magunknak összetörni a krumplit, hogy felszívja a szaftot, mert mennyei!

Sütőtökös csirkeragu

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 4 közepes krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • csili ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a krumplit és a sütőtököt felkockázzuk.

Egy edényben a vajat és az olívaolajat összemelegítjük, rádobjuk a csirkemellet, és kifehéredésig kevergetve sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, 2-3 perc alatt üvegesre dinszteljük, felöntjük a borral, meghintjük a kakukkfűvel és az oregánóval, ízlés szerint aprított csilit adunk hozzá, majd mehet bele a krumpli és a sütőtök, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük fél pohár vízzel, és fedő alatt, közepes lángon, a saját gőzében kb. fél óra alatt összepároljuk.

Azon melegében tálaljuk, ha szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel krémesíthetjük, de enélkül is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.