Villámgyors és pofonegyszerű, alakbarát és maceramentes, lehet édes és sós ízvilágra hangolni, pótolhat péksüteményt is ez a könnyen összedobható, fehérjében gazdag sütemény.
Túró, tojás és zabpehely az alapja, vagyis semmilyen extra alapanyag nem kell hozzá, pillanatok alatt összeállítható a massza, ami egy pár perc pihentetés után már süthető is. Készíthetünk belőle kupacokat sütőpapíros tepsiben, így inkább pogácsára hasonlít majd, süthetjük olajjal kikent serpenyőben palacsintáknak vagy lepénykéknek, de muffinformába is tehetjük, mint az alábbi receptben.
A tésztát ízlés szerint édesíthetjük vagy sózhatjuk, az alap teljesen semleges ízű, és bármilyen ízvilágot adhatunk neki. Mi most sósan, sajtosan próbáltuk, nagyon finom, belül puha, kívül ropogós, reggelire, uzsonnára, vendégvárónak is ideális, és kimondottan egészséges, diétába is beilleszthető finomság.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
A tetejére:
Elkészítés: A zabpelyhet késes robotgépbe teszünk, és finomra őröljük, majd hozzáadjuk a felütött tojásokat, a sütőport és a túrót, ezzel is összemixeljük. 5 percet pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát.
A muffinformát papírkapszlikkal kibéleljük, és elosztjuk bennük a masszát, majd a reszelt sajtot elosztjuk a tetejükön, és 180 fokos sütőbe téve, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan, hidegen is nagyon finom.