Írd be, mit keresel:

Azt hiszed nem fontos, pedig az: a mosogató-csaptelep

A konyha felújítása vagy berendezése során minden apró részletre igyekszünk odafigyelni. Természetesen a bútor kiválasztása és a háztartási gépek helyének meghatározása a legfontosabb, azonban a kisebb kiegészítők is számítanak!
Cookta - 2024.01.17.
Azt hiszed nem fontos, pedig az: a mosogató-csaptelep

A fiókok fogantyúja, a konyhafal mintája, de még a mosogatótálca formája is befolyásolja majd, hogyan érezzük magunkat a helyiségben. Ezt tudják jól a lakberendezési áruházak munkatársai is, ezért nem véletlen, hogy a Homelux oldalán mosogató-csaptelepek széles választékával találkozunk. Merthogy ez a termék is nagyon fontos eleme a konyhának!

Milyen egy jó mosogató-csaptelep?

Ez a konyhai kiegészítő akkor tölti be jól a szerepét, ha egyszerre praktikus és esztétikus. A tökéletes darab megtalálásához azonban tudnunk kell már az elején, milyen lesz a mosogatótálcánk.

És ezt mi alapján válasszuk ki? Nos, ehhez pedig el kell döntenünk, legyen-e mosogatógép is a helyiségben, van-e erre hely, és egyáltalán futja-e rá a költségvetésből. Látható tehát, hogy minden többtényezős.

Ha nem tudunk gépet beszereltetni a konyhába, akkor nagyobb mosogatótálcát – lehetőleg kétmedencéset – célszerű választani, és olyan csapot, amely mindkét tálcához használható. Ilyen például a kihúzható fejjel rendelkező Fizz mosogató-csaptelep a Homeluxnál.

Nagyon dizájnos, modern termékről van szó, amely megkönnyíti a konyhai munkákat. A csaptelep sárgarézből készült, krómszínű, és kerámiabetét található benne. Ingyenesen házhoz szállítják.

De nem csak ez a modell lehet példa a jó csaptelepre: minden olyan termék az, amely karos, mert ezekkel a kifolyó víz hőmérséklete egyszerűen és gyorsan beállítható. Vannak azonban olyan esetek, amikor a tekerőgombos mosogató-csaptelepekre esik a választás. Vizsgáljuk meg ezt is!

A karos és a tekerőgombos csaptelepek közti különbség

A karos verziók nagy előnye, hogy velük a folyóvíz mennyisége gazdaságosan szabályozható. Ezek egy kézzel is könnyen működtethetők. Elég csak eltekerni a kart a megfelelő irányban és mértékben, és a kívánalmaknak megfelelő nyomású és hőmérsékletű víz fog folyni a csapból.

A tekerőgombos kivitel esetében azonban sokáig tarthat beállítani a kívánt hőfokot, és le is forrázhatjuk magunkat, ha nem figyelünk. Ha kisebb gyerekek is vannak a háztartásban, inkább kerüljük ezt a fajta csaptelepet.

Persze ha a dizájn mindenképpen megköveteli, akkor válasszuk ezt. Retró vagy country stílusú konyhákban találkozhatunk gyakran ezzel a megoldással.

A csaptelep színe

Manapság már nem csak krómszínű csaptelepek kaphatók. Divatosak a fehér vagy fekete változatok is. Sőt, a Homeluxnál kapható például bézs színű verzió is.

Azt vegyük figyelembe, milyen színű a konyhabútor, a csempe, a konyhai panel, és természetesen a mosogatótálca. Mivel ez utóbbiak gyakran már gránitból készülnek, szintén többféle színben beszerezhetők.

Így tehát elviekben semmi akadálya annak, hogy egy dizájnos, egymással színben és formában is harmonizáló szettet állítsunk össze. A fent említett webáruházban minden szükséges eszközt megtalálunk ehhez!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.