A lehető legegyszerűbb, de legjobb fogások egyike a sütőben, zöldségekkel együtt sütött csirke, pár perc összeállítani, köret és hús egyszerre készül el, kiadós és nagyon sokféle ízvilágra fűszerezhető - ez egy citromos-zöldfűszeres változat, isteni finom, omlós-ropogósra sült alsócombokkal.
A csirkecomb az egyik legkiadósabb húsféle, a csontnak köszönhetően sokkal ízletesebb, mint a csirkemell, főleg sütőben sütve, ahol a csirkemell könnyen kiszárad. Citrommal alaposan meglocsolva érdemes kipróbálni, mert a húst a savak még puhábbá, omlósabbá teszik, a bőrt pedig szép pirossá, ropogóssá, és nem érződik közvetlenül az íze, csak kicsit frissebbé, pikánssá teszik.
A citrom mellett kakukkfű és rozmaring került még hozzá, valamint egész, héjas fokhagyma, ami puhára, krémesre, édesre sül, és könnyen kinyomható a héjából, isteni finom, de a csirkecombra külön is került egy kevés fokhagymapor, hogy a húst is átjárja az aromája. Zöldségként bármit tehetünk a csirke mellé, amit szeretünk, de ha csak krumpli és hagyma kerül mellé, mint itt is, akkor érdemes egy gyors salátát készíteni mellé.
Hozzávalók:
Elkészítés: A krumplit alaposan megmossuk, méret szerint félbe vagy negyedekbe vágjuk, és egy tepsibe vagy nagyobb, sütőbe tehető serpenyőbe tesszük a csirkecombokkal együtt. A lilahagymát és a pórét megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a gerezdekre szedett héjas fokhagymával együtt hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a fokhagymaporral, ráfacsarjuk a citrom levét, és kézzel az egészet alaposan összeforgatjuk, 1 dl vizet öntünk alá.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 45 percet sütjük, menet közben egyszer átforgatva, hogy minden oldalon egyenletesen piruljanak. Tálaláskor egy kis salátát kínálhatunk hozzá.