Írd be, mit keresel:

Rózsás almamuffin, ami mindig sikert arat

A konyha csupa kreativitás, és pár alapanyaggal is lehet varázsolni. Erre bizonyság a rózsát formázó almás süti, amihez gyakorlatilag csak leveles tészta és alma kell, még kézügyességet sem igényel, és pár perc alatt mosolyt fakasztó szépséges és finom kis muffinokat készíthetünk belőlük.

Cookta - 2024.01.22.
Rózsás almamuffin, ami mindig sikert arat

Talán az egyik legegyszerűbb sütemények egyike, mégis biztos sikert aratunk vele, akár szeretteinknek készítjük, akár kollégáknak, Valentin-napra vagy vendégvárónak. Vagy magunknak, tavaszváró hangulatban, virágos jókedvünkben – vagy épp jókedvre derítő kis csemegének. Sőt sós változatban is működik, például cukkinivel, mint ebben a receptben >>

Most egyszerűen csak vaj, pici cukor és fahéj került az almák mellé a rózsás minipitékbe, de a tészta megkenhető egy kis barack- vagy naracslekvárral, és a rózsák színével is játszhatunk, attól függően, hogy piros, sárga vagy zöld színű almával készítjük a bájos almás sütikéket…

Rózsás almamuffin

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 nagyobb alma
  • kevés olvasztott vaj
  • kevés barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: Az almákat félbevágjuk, és egy hegyes késsel kicsumázzuk, majd hámozás nélkül vékonyan – kb. 3 mm – felszeleteljük. Fél liter vizet felforralunk, hozzáadunk 3 evőkanál barna cukrot és 1/2 citrom facsart levét, majd az almaszeleteket beledobjuk, és 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

A leveles tésztát kiterítjük, és hosszanti irányban 8 egyenlő csíkra vágjuk, mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk barna cukorral és fahéjjal. A csíkokat magunk elé fektetjük, és az almacikkekkel kirakjuk úgy, hogy a héjas részük legyen felfelé, az aljuk pedig a tészta közepéig érjen, és egymással kissé átfedésben legyenek, majd a szabad tésztarészt visszahajtjuk az almaszeletekre, majd jobbról balra szorosan feltekerjük, és óvatosan vajjal kikent muffinformákba ültetjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.