A gofri elsőre mindenkinek édesség formában ugrik be, habosan és csokisan, de egyrészt túl nagy luxus lenne csak desszert sütésére használni a gofrisütőt, másrészt miért is ne készülhetne sós változat belőle, amikor olyan finom, gyors és egyszerű?
A gofri kevert tésztáját elkészíteni sosem volt túl nagy kihívás, de próbáltátok már turmixgéppel? Hihetetlen, hogy pillanatok alatt garantáltan csomómentes, tökéletes állagú és könnyű tészta keverhető, ami egyenesen önthető is a forró gofrisütőbe. Maceramentes, villámgyors, és alig van mosogatnivaló, remekül megkönnyíti az életet a konyhában ez a megoldás…
A gofrit sokan retró ételnek tartját, de szerintünk igazi klasszikus, ami időről időre képes megújulni, és alapváltozat tökéletesen alakítható ízlésünk és hangulatunk szerint, és érdemes a sós változatokat is kipróbálni. Lehet natúr vagy sajtos, de ha egy kicsit odafigyelünk az egészségesebb táplálkozásra, belecsempészhetünk akár zöldségeket is. Most spenótos változatban készült, ami elsőre talán meglepő lehet a zöld színe miatt, de nagyon finom, akár fagyasztott, felolvasztott pürét, akár nyers bébi spenótot teszünk bele, főleg egy kis reszelt parmezánnal és fokhagymával gazdagítva.
A sós gofrit tálaláskor meglocsolhatjuk fűszeres tejföllel, krémsajttal, megszórhatjuk reszelt sajttal, kínálhatunk mellé salátát, de akár tehetünk rá sonkát, füstölt lazacot, szeletelt avokádót főtt vagy buggyantott tojást is… Remek alap, amivel érdemes kísérletezni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejet, az olajat és felolvasztott, lecsöpögtetett spenótot – vagy a friss leveleset -, és simára turmixoljuk, majd a lisztet, a sütőport, a fokhagymagranulátumot és a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és ezzel is simára mixeljük.
A gofrisütőt felforrósítjuk, és kiolajozás nélkül megtöltjük a masszával, és kb. 3-4 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal, krémsajttal, avokádóval, sonkaszeletekkel, füstölt lazaccal… tálaljuk.