Írd be, mit keresel:

Pikáns babos egytál sütőtökkel, kiadósan és egyszerűen

A sütőtök és a bab párosa elsőre szokatlannak tűnhet, de nagyon jól működik ez a két egészséges alapanyag együtt, némi fűszerrel kiegészítve. Szuper egytálétel készíthető velük gyorsan és egyszerűen, pikáns, melengető, nem mellesleg olcsó, és bármilyen diétába beilleszthető.

Cookta - 2024.01.23.
Pikáns babos egytál sütőtökkel, kiadósan és egyszerűen

Nagyon szeretjük az ilyen zöldséges, hüvelyessel gazdagított, egytálételként is fogyasztható ételeket, ami minimális munkával készül, laktató és egészséges, tele van rosttal, fehérjével, vitaminokkal és antioxidánssal, de a leglényegesebb, hogy tele van ízzel, kellemesen melengető és pikáns, ha pedig konzerv főtt babbal készítjük, akkor gyorsan is megvan.

Bár nagyon egyszerű ez a gyömbérrel, csilivel, fokhagymával és paradicsommal fűszerezett fogás, ami magában is megállja a helyét, tovább is gondolható, alakítható – süthetünk mellé tükörtojást, húsevőknek bacont vagy kolbászt, tálalhatunk mellé párolt rizst, tölthetjük tortillába, kínálhatunk hozzá görög joghurtot vagy tejfölt is, de akár készíthetjük egy kicsit szószosabbra, ragusabbra némi kókuszkrémmel lazítva a főzés végén – rengeteg lehetőséget rejt ez az egészséges és egyszerű, isteni fogás!

Pikáns babos egytál sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • kevés csilipehely
  • diónyi reszelt gyömbér
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 konzerv (400 g) főtt fehér bab
  • 2,5 dl alaplé vagy víz + bio leveskocka
  • kevés citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk, a babot leszűrjük, leöblítjük.

Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és pár perc alatt kissé megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, átkeverjük, majd a sűrített paradicsomot, a csilit és a sütőtököt is hozzáadjuk, átkeverve 2-3 percet pirítjuk, majd mehet bele a bab és az alaplé – vagy a víz és az elmorzsolt leveskocka. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a sütőtök megpuhul, és az ízek összesimulnak.

Kevés citromlevet adunk hozzá, ha szükséges, utánízesítjük, és azon melegében tálalhatjuk, ízlés szerint aprított snidlinggel, petrezselyemmel vagy korianderzölddel megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.