Írd be, mit keresel:

Csilis-babos kukoricaleves – tartalmas villámfogás egyszerűen

Hideg, nyirkos napokon nincs is finomabb, mint egy tányér melengető levest elkanalazgatni. Az enyhén csípős, fűszeres ízek kedvelőinek biztosan ízlik majd ez a kicsit csípős, tartalmas, de könnyű, kukoricaleves - vagy ha úgy tetszik, a megszokotthoz képest nagyon más bableves.

Cookta - 2024.01.24.
Csilis-babos kukoricaleves – tartalmas villámfogás egyszerűen

A leves elkészítése roppant egyszerű, mivel a konzerv csilis babnak és a kukoricának köszönhetően nem kell órákig főzni – és néha azért ezek a konzervek is megférnek a konyhánkban, sőt, jól is jönnek, ha gyorsan kell valami finomat összedobni.

Tényleg pár perc alatt összedobható ez a finom kis melengető leves, de érdemes rászánni még egy pici időt, és a koriandermagokat egy kicsit megpirítani, mielőtt mozsárban megőrölve a levesbe tennénk, mert az előzőleg megpörkölt koriandermagtól különösen finom ízt kap a levesünk.

Csilis-babos kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 1 db csilis babkonzerv
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • csilipaprika ízlés szerint
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés: A koriandert állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg egy száraz serpenyőben, majd öntsük át egy mozsárba, és törjük alaposan össze.

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni. A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a csilit, az ételízesítőt, és főzzük kb. 10 percig.

Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő!

Tányérokba merve tálaljuk, ízlés szerint friss korianderrel vagy petrezselyemmel meghintve.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.