A pulled pork az elmúlt években vált nálunk is egyre népszerűbb étellé, elsősorban buciba pakolva találkozhatunk vele a menőbb street food helyek kínálatában. Házilag is nagyon egyszerű elkészíteni, pitával tálalva pedig könnyebben fogyasztható, és talán még finomabb is...
A pulled pork eredetileg egy amerikai kedvenc, és klasszikusan zárható grillsütőben készítik, alacsony hőfokon és jó hosszan sütve, majd a nagyon porhanyós, szálaira villával széttéphető sertéshúst bbq-szósszal összeforgatják, és így pakolják buciba kiadós szendvicsnek, de ők is gyakran készítik sütőben – így sokkal egyszerűbb, és alig van vele munka.
Ebből az ételből nem érdemes kis adagot készíteni, mert viszonylag hosszan sül, készen viszont újramelegíthető, de akár le is fagyasztható, sőt partira is nagyon jó ötlet, mert mindenki magának állíthatja össze a saját szendvicsét… Ez a változat nagyon egyszerű, barna sörrel készül és jó szaftos, fűszeres a végeredmény, és bár 3,5 órát sül, csak a legelején van vele egy kevés dolgunk – utána szinte magától elkészül.
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy tepsi aljába elterítjük. Egy tálban az összes fűszert, a cukrot, a mustárt és az olajat elkeverjük, majd a húsba egyenletesen jól belemasszírozzuk, a hagymaágyra tesszük, és aláöntjük a sört. Először sütőpapírral, majd alufóliával letakarjuk, körben mindenhol alaposan lezárjuk a tepsit.
150 fokos sütőbe toljuk, és 3,5 fél órát sütjük, rá se kell néznünk. Ha letelt az idő, óvatosan levesszük a fóliát és a sütőpapírt, és két villa segítségével széttépkedjük szálaira a húst, majd összeforgatjuk a szafttal.
Száraz serpenyőben átforrósított pitával, tejföllel, reszelt sajttal és csiliszósszal tálaljuk, ízlés szerint szeletelt lilahagymát, paradicsomot, salátát is kínálhatunk mellé.