Egyszerű és kiadós a virslis tükörtojás, amit egy kis fortéllyal – és egy darabka fogpiszkálóval – könnyedén szív alakúra formázhatunk. Én sokszor készítem így el reggelire, és bár a Valentin-napot mi nem ünnepeljük, ezzel az apró figyelmességgel bármikor meglephetjük szeretteinket.
A reggeli elengedhetetlen szerintem, és érdemes minél változatosabbá tenni, különösen ráérős hétvégi reggeleken. Egészen másképp indul a nap, ha egy kis figyelmességgel készítjük, bizonyság erre ez a szív alakú virslis tükörtojás. Igazából végtelenül egyszerű, de nagyon mókás és mutatós, biztos, hogy mosolyt csalunk vele kedvesünk, szeretteink arcára. Tálaláskor kínáljunk friss péksüteményt és ízlés szerint egy finom gyümölcsteát a virslis tükörtojás szív mellé.
A virslit egy egyszerű mozdulattal formázzuk szív alakúra, majd üssük bele a tojást, és a sütőben pár perc alatt süssük készre. A sütési idő attól függ, hogy éppen lágyabban vagy keményebbre sütve szeretjük a tükörtojást. Nagy előnye még a sütőben való sütésnek, hogy nem lesz tele az egész konyha a kellemetlen olajszaggal.
Hozzávalók:
Elkészítés: A virslit vágjuk félbe hosszában úgy, hogy az egyik felén kb. 1 cm-en egyben maradjon, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki. A két végét illesszük össze, majd szúrjuk át egy fogpiszkálóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a megformázott virslit, és mindegyikbe üssünk bele egy tojást. Ezután ízlés szerint sózzuk, és a virslit kenjük meg olívaolajjal.
Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd süssük készre. A sütési idő attól függ, hogy lágyan vagy keményebben szeretjük a tojást.
Tálaláskor ízlés szerint friss péksüteménnyel és egy pohár teával kínáljuk.