A boltban megvásárolható leveles tészta egy áldás a háziasszonyok számára, mivel egyszerűen és gyorsan igazi finomságokat tudunk sütni belőle. Most szokatlan módon gránátalmát használtam tölteléknek, valamint mogyorót, nagyon izgalmas és finom lett a végeredmény.
Nagyon szeretem a gránátalmát, színe és íze is mindig felvidít. Magában is szívesen elszemezgetem, de remekül feldob egy „csajos” salátát, igazán mutatóssá tud tenni például egy Pavlovát. Eddig még csak nyersen használtam, de most egy merész gondolattal változtattam ezen.
Mivel a zöldségesnél szép nagy, és ízre is különösen finom gránátalmát vásároltam, és a fagyasztóban mindig van leveles tészta, így nekiláttam a csigasütésnek. A leveles tésztát gránátalmával, mogyoróval és lekvárral pakoltam meg, és bő fél óra alatt el is készültek a mini csigák.
Mondhatom, nagyon egyszerű, mégis különlegesebb desszert lett: a tésztája ropogós, a töltelék jó szaftos, így aztán rövid idő alatt el is fogyott az utolsó morzsáig.
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel kb. 4 cm-es csíkokra, ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra.
A mogyorót daráljuk durvára, a barna cukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.
A tésztacsíkokat először kenjük meg vékonyan lekvárral, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Ezután szórjuk rá a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalmamagot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit. Ezután csavarjuk fel a tésztát, majd a csigákat helyezzük bele az előzőleg papírkapszlival vagy szilikonos formával kibélelt muffinsütőbe. A tojást villával verjük fel, majd kenjük le a formában lévő tészta tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra. Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.