Írd be, mit keresel:

Mini muffincsigák gránátalmával, mogyoróval

A boltban megvásárolható leveles tészta egy áldás a háziasszonyok számára, mivel egyszerűen és gyorsan igazi finomságokat tudunk sütni belőle. Most szokatlan módon gránátalmát használtam tölteléknek, valamint mogyorót, nagyon izgalmas és finom lett a végeredmény.

Cookta - 2024.02.10.
Mini muffincsigák gránátalmával, mogyoróval

Nagyon szeretem a gránátalmát, színe és íze is mindig felvidít. Magában is szívesen elszemezgetem, de remekül feldob egy „csajos” salátát, igazán mutatóssá tud tenni például egy Pavlovát. Eddig még csak nyersen használtam, de most egy merész gondolattal változtattam ezen.

Forrás: Kard Éva

Mivel a zöldségesnél szép nagy, és ízre is különösen finom gránátalmát vásároltam, és a fagyasztóban mindig van leveles tészta, így nekiláttam a csigasütésnek. A leveles tésztát gránátalmával, mogyoróval és lekvárral pakoltam meg, és bő fél óra alatt el is készültek a mini csigák.

Mondhatom, nagyon egyszerű, mégis különlegesebb desszert lett: a tésztája ropogós, a töltelék jó szaftos, így aztán rövid idő alatt el is fogyott az utolsó morzsáig.

Gránátalmás-mogyorós mini csiga

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 1/2 gránátalma
  • 5 dkg mogyoró (esetleg dió)
  • 2 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel kb. 4 cm-es csíkokra, ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra.

A mogyorót daráljuk durvára, a barna cukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.

A tésztacsíkokat először kenjük meg vékonyan lekvárral, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Ezután szórjuk rá a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalmamagot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit. Ezután csavarjuk fel a tésztát, majd a csigákat helyezzük bele az előzőleg papírkapszlival vagy szilikonos formával kibélelt muffinsütőbe. A tojást villával verjük fel, majd kenjük le a formában lévő tészta tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra. Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.